Карантин мистецтву не завада

Карантин мистецтву не завада

Те, що в період запроваджених карантинних обмежень в Україні скасовані більшість концертних заходів, зовсім не означає, що мистецьке життя завмерло. Воно продовжується, духовне життя не сприймає вакууму. І продовжується скрізь, і у столиці, і у величезному мегаполісі Дніпро, і в малесенькій Ляшківці.

Батьки, дідусі та бабусі, мабуть, кожен з нас мріє про щасливе та успішне життя для дітей та онуків.

Не виключенням стала і наша родина. Отже, коли наш онук впевнено сказав, що хоче займатися музикою, одразу було прийняте рішення про вступ до школи естетичного виховання. На жаль, нам тоді відповіли, що місць немає і доведеться чекати рік або два. Та доля вирішила по-своєму. Ми не опустили рук і продовжували пошуки викладачів музики.

От уже три роки Павло займається грою на фортепіано в музичній студії «MEKETU-STUDIO» у Володимира Макатухи.

Вчитель суворий та вимогливий, скурпульозний у найменших деталях. Довелося добре попрацювати, перш ніж глядачі почули маленького талановитого піаніста.

Перший виступ відбувся в тій же школі естетичного виховання на концерті, присвяченому Міжнародному жіночому дню 8 Березня. І вже тоді виступ Павла Бєлова справив неабияке враження на глядачів. Та більше всіх раділа матуся, бо Павло грав саме для неї.

Минуло три роки кропіткої праці. У цей складний час, коли навіть Євробачення для дітей проводиться дистанційно через пандемію коронавірусу, було прийнято рішення про участь у міжнародному конкурсі мистецтв «ТАЛАНТІЯ 2020», що проходив 10–11 листопада 2020 року. Захід, як і всі йому подібні, в умовах карантину проводили в режимі онлайн. Свої роботи на конкурсі представили діти різних країн та регіонів, отже боротьба була складною та на дуже високому рівні.

Як же приємно було дізнатися про те, що Павло Бєлов, за висновками журі, зайняв 1 місце у номінації «Фортепіано-соло (діти 10–13 років)». За рідню годі й говорити, щастю не було меж.

Хочеться підкреслити, що в рецензійному листі журі вказали на високу майстерність юного піаніста під час виконання «Соната № 2 ор.49 Л. Бетховен» та на професіональний підхід педагога Володимира Макатухи до підготовки учня за дуже короткий термін. Павло займається лише три роки. Для досконального опанування грою на такому складному інструменті, як фортепіано, це зовсім невеликий проміжок часу.

Вітаємо переможця Павла Бєлова та його вчителя з високим досягненням. Бажаємо нових творчих злетів, досягнень у світі музичного мистецтва.

Так тримати!


Автор: Рімма Ліщинська

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.