Аваков закрив, Тараня відкрив

Аваков закрив, Тараня відкрив

20 грудня минув рік з того дня, коли в Україні «гучно» і масово позакривали всі зали гральних автоматів. Але, як виявилося, акція річної давності була звичайними «понтами». Зали ігрових автоматів як працювали, так і працюють. І про це добре знають і підлеглі Арсена Борисовича.

Днями, а точніше 16 грудня, інтернет- видання «Полтавщина» розмістило на своїх віртуальних шпальтах статтю під назвою «На Полтавщині поліція та СБУ «прикрили» 17 гральних залів». У публікації йшла мова про те, що працівники поліції та СБУ провели обшуки і вилучили обладнання в підпільних залах ігрових автоматів у Полтаві, Кременчуці, Горішніх Плавнях, Карлівці, Чутовому, Кобеляках, Глобиному та Лубнах.

Редакцію «ЕХО» ця інформація також зацікавила. У результаті звернень до працюючих працівників міліції та Служби безпеки, ми отримали підтвердження того, що в Кобеляках силовики не проводили жодних обшуків чи інших оперативно-слідчих дій.

Більше того, до редакції все частіше почали звертатися мешканці Кобеляк із повідомленнями про те, що зали ігрових автоматів у містечку продовжують спокійно працювати. Йдеться, по меншій мірі, про два таких об’єкти. Один із них розташований у будівлі на площі Перемоги, другий — поряд із автозаправною станцією «ВОГ».

За словами кобелячан, у свій час після чергової показухи імені Авакова зали дійсно припинили свою діяльність. Але із часом знову почали працювати.

Зал, розташований на площі Перемоги, працює майже відкрито.

Люди розповідають:

— Ви увечері підійдіть чи під’їдьте на площу і постійте навпроти приміщення Тарані (від редакції: Тараня — прізвисько власника приміщення, колишнього депутата міськради). Гравці підходять, дзвонять на мобільний, їм відкривають, вони заходять і грають. Біля «ВОГа» більш зашифровано працюють, але там теж грають. Нічого не змінилося: комп’ютери, ставки. Люди за вечір програють по 10 тисяч гривень. Буває й більше.

27 грудня автор статті попив кави на площі Перемоги, поряд із вказаним місцем.

Біля закладу стояли два автомобілі — «дев’ятка» темного кольору і жовті «Жигулі». Довго чекати не довелося. О         18:36 із дверей закладу вийшов чоловік, покрутився біля «дев’ятки», потім сів у автомобіль і поїхав. Із відчинених дверей було видно характерне блакитне світло від моніторів. До речі, двері не закривали хвилин п’ять, а то й десять. Можливо, приміщення провітрювали.

Біля «ВОГа», як і розповідали кобелячани, усе було більш «зашифровано». Окрім того, спостерігати за закладом, де ймовірно грають, досить незручно, він закритий рядом торгівельних кіосків. Вдалося лише пару раз почути, як двері відкривалися і закривалися. Так що, швидше за все, гральне життя триває і там.
Наші інформатори стверджують, що про існування підпільних гральних закладів чудово знають і працівники поліції. Але команди від Авакова немає, і життя грального бізнесу продовжується.

Чергові понти. Так було в 2011 році, потім у 2019‑му. До речі, Верховна Рада України узаконила гральний бізнес. Але відповідні заклади повинні діяти при виконанні певних умов. У кобеляцьких реаліях — це неможливо. Так що грати продовжують виключно в підпіллі.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
31 грудня 2020, 17:25 | Кобеляки | Кримінал

1. Fed654Frumos / 31 грудня 2020, 18:03 Цитувати
Ігоре Миколайовича Філоненко,особисто від мене вам респект і уважуха.Не побоявся висвітлити цю проблему в ’’ЕХО’’,незважаючи на можливий тиск на Вас,знаючи яке бабло там крутиться.Ти мужик,що називається,’’з яйцями’’.А ментам продажнім-позор!!!

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.