У новому році будемо з бюджетом

У новому році будемо з бюджетом

На спільному засіданні постійних комісій Кобеляцької міської ради, що відбулося 28 грудня, депутати погодили проект бюджету на 2021 рік. Тепер міські обранці мають проголосувати за бюджетне питання на сесії.

Перший бюджет Кобеляцької міської громади розробляли працівники фінансового відділу райдержадміністрації. Із його проектом депутатів ознайомив керівник фінвідділу Андрій Дацко. Він одразу наголосив, що розрахунки подаються приблизні, оскільки громади в такому вигляді, якою вона є зараз, раніше не було, новостворені установи не фінансували.

— Вивчивши ситуацію, ми прийшли до висновку, що сформована вами структура не може працювати в такому вигляді. Тобто, новостворений суспільно-гуманітарний відділ може діяти в невеликих громадах, де немає такої розгалуженої мережі закладів культури, освіти і медицини, як у Кобеляцькій ОТГ. Тим більше, що ви самі прийняли рішення вивести освіту з новоствореного відділу, як окрему одиницю. І тепер, готуючи бюджетні рішення, вам доведеться утворювати розпорядників коштів.

Законодавство передбачає, що бюджетне рішення розробляється з метою фінансування заробітної плати установ і енергоносіїв. Та ситуація складається таким чином, що зараз, не маючи структури, не можливо обрахувати витрати на міську раду. Навіть на виконавчий комітет. Тому ми робили обрахування, спираючись на фактичні дані минулого року.

Доходи Кобеляцької міської ОТГ складуть 201 мільйон. Загальний фонд (без урахування міжбюджетних трансфертів) становитиме близько 116 мільйонів гривень. Він складатиметься із податків за збір на доходи фізичних осіб, на майно і єдиний податок. Очікується, що з держави надійде дотація в сумі 82 мільйони гривень (із них майже 74 000 000 — на освіту), з обласного бюджету — 2,2 мільйона. Видатки бюджету плануються в тому ж обсязі, що й доходи.

На благоустрій населених пунктів (утримання водогонів, вивіз сміття, ремонт доріг і так далі) передбачено близько 27 000 000 гривень. У цю суму входить і утримання комунальних господарств.

 

Надбавка і премія

Серед питань порядку денного депутати обговорили і умови оплати праці кобеляцького міського голови на 2021 рік. Згідно проекту рішення, Олександр Копелець у наступному році до зарплати отримуватиме щомісячну надбавку за високі досягнення в праці в розмірі 50 відсотків посадового окладу та 100 відсотків премії з урахуванням надбавок за ранг та вислуги років.

Також його преміюватимуть середньомісячною зарплатою до професійних і державних свят та в кінці року.

Крім того, при наданні щорічної відпустки міський голова отримає допомогу на оздоровлення та матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної зарплати.
Депутати погодилися винести питання на сесію.

P. S. Газета готується до друку 28 грудня. Сесія відбудеться наступного дня. Які рішення стосовно бюджету, оплати праці міського голови і ряду інших питань приймуть депутати, читайте вже в 1 номері «ЕХО».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
28 грудня 2020, 20:18 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.