Поліцейські виявили в Бутенках справжнє «гніздо» корупції

Поліцейські виявили в Бутенках справжнє «гніздо» корупції

Наприкінці року браві правоохоронці нарешті розпочали нещадно боротися з корупціонерами. Під їх приціл потрапили депутати-корупціонери. Таких у колишньому Кобеляцькому районі — кілька сотень.

Автор статті, напевне, як і більшість українців, наївно думав, що вітчизняні корупціонери живуть у Києві, Дніпрі, Полтаві, займають посади, по меншій мірі, в облдержадміністраціях чи обласних радах, їздять на «Бентлі» чи «Мерседесах», носять костюми від Бріоні та золоті годинники.

Але виявляється, усе не так просто. І українські корупціонери непомітно переселилися в села, одягли куфайки, влаштувалися на роботу фельдшерами чи листоношами, пересіли на «Ланоси» або й на велосипеди. Одним словом — добре замаскувалися. Але наприкінці минулого року «орли Авакова» продемонстрували, що недаремно отримують зарплату із бюджету, і розпочали справжнє полювання на замаскованих корупціонерів. По ідеї, після їх блискучої спецоперації і виявлення тисяч, якщо не десятків тисяч затятих порушників закону, Україна заживе, адже в ній тепер і корупції не буде, і бюджет поліцейські накладеними штрафами наповнять. А тепер — розшифруємо…

Ще до настання нового 2021 року до редакції зателефонував Павло Гунжель, депутат Білицької громади. Павло Олександрович повідомив, що практично всі його колишні колеги-депутати по Бутенківській громаді днями мали неприємні розмови із правоохоронцями.

Гунжель конкретизував:

— Усі депутати, які склали повноваження, мали подати електронні декларації. Майже ніхто цього не зробив. І тепер до них дзвонять або приїжджають поліцейські і пробують складати протоколи про корупцію. Наскільки мені відомо, приїжджали до всіх, окрім мене і ще одного депутата.

Пізніше про аналогічну проблему редакцію повідомив і колишній депутат Кобеляцької міськради, який не уповноважував називати його прізвище. Факт звернення поліцейських до екс-депутатів підтвердив Ігор Федь, який був заступником бутенківського сільського голови, а зараз працює на тій же посаді в Біликах.

Він сказав:

— Я декларацію подав. Я взагалі роблю це постійно, не дивлячись на перенесення термінів подачі е-декларацій. Але ж більшість сільських депутатів про вимогу подати декларації після складення повноважень елементарно не знали. Як колишній правоохоронець, мушу визнати, що в законі ця вимога виписана не зовсім зрозуміло.

І що ж ми тепер маємо? У колишньому Кобеляцькому районі майже п’ятсот колишніх депутатів. Можна не сумніватися, що більшість із них декларацій не подали.

Редакції відомо, що подав Ігор Федь, подав екс-депутат міськради Сергій Галушко. Але ж, перший — колишній поліцейський, який зараз на постійній основі працює в органі місцевого самоврядування, другий — екс-секретар міськради, діючий юрист.

А не подали – вчителі, фельдшери, трактористи, дрібні фермери, підприємці, пенсіонери. І тепер усім цим людям загрожує покарання у вигляді штрафу в 850 гривень. А ще — занесення в реєстр корупціонерів.
Отака в Україні боротьба з корупцією. У Китаї, напевне, менше корупціонерів виявляють. Добре, що в нас хоч не розстрілюють.

А взагалі, усе це дійство виглядало б смішно, аби не було так сумно. А єдина надія – на суддів. Не уявляю, хто із них по такому поліцейському протоколу накладе штраф. Хоча… «Орли Авакова» ж можуть. Гральний бізнес вони вже прикрили, несанкціоновану наркоторгівлю — теж, тепер і до корупціонерів руки дійшли.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
8 січня 2021, 16:23 | Кобеляки | Цікаве

1. Electronics2020 / 8 січня 2021, 19:21 Цитувати
От брехуни, нехай у себе в райвідділі пошуршать, от там корупціонерів хоть греблю гати.
2. alist / 9 січня 2021, 12:43 Цитувати
А не подали – вчителі, фельдшери, трактористи, дрібні фермери, підприємці, пенсіонери. І тепер усім цим людям загрожує покарання у вигляді штрафу в 850 гривень.
З однієї сторони справедливо, а от з іншої.... а нас простих смертних, котрі не лізуть в політику (навіть місцеву), питають чи знаємо ми, скажімо про зростання тарифів? Ні маємо платити за новими розцінками. А тут «незанали» про декларації.
А запитаємо себе, а чого навчить цей вчитель дітей, якщо він неспроможний подати декларацію? А ці дрібні фермери та підприємці так само незнають про сплату податків?
І головне питання, хай і не в верховній раді, але навіть в місцевих радах ці люди приймали правові рішення як жити громаді села/міста/району, але тут чогось нерозібралися в законах. А ми в їх рішеннях маємо розбиратися?
Я вважаю, що насправді знали про декларації, просто частина купилася на оці скандали з конституційним судом, то вони відміняють декларування, то ні. От і вирішили "отпетляти". Причина проста, я особисто знаю як трясе декого від цього декларування, незважаючи, на те, що ніхто не перевіряє достовірність і повноту данних в них, в певних людей істерика від того, що "всякі селюки будуть б.., дивитись скільки в мене бабок??!!!" ©
3. Ltava / 9 січня 2021, 20:28 Цитувати
2.alist
« А ми в їх рішеннях маємо розбиратися?»
якщо ви не розбираєтеся в законах то для чого балотувалися в депутати ? Мене завжди цікавили люди які вважають себе профі в тих напрямках що не вивчали ))) Оця гордість неуків- "ми університетів не закінчували !!!" нарешті розвалить державу )))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.