Полтавська область отримає 216 кисневих балонів чеського виробництва для 11 установ охорони здоров’я

Полтавська область отримає 216 кисневих балонів чеського виробництва для 11 установ охорони здоров’я

Про це повідомили 18 січня на нараді в голови Полтавської облдержадміністрації під час обговорення питання про запобігання поширенню гострого респіраторного захворювання COVID-19 в регіоні.

Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак ознайомив присутніх зі станом оснащення лікарень централізованою подачею кисню.

«У 28 лікарняних закладах, які надають медичну допомогу хворим та особам із підозрою на COVID-19, загальна кількість ліжок – 2245. 1840 місць забезпечені киснем, – розповів Віктор Лисак. – На сьогодні процент заповненості цих лікарень зменшився до 24,72%, у деяких cтаціонарах немає жодного пацієнта з коронавірусом. Але це не значить, що відділення будуть закриватися, вони й надалі працюють і продовжують оснащуватися. Наразі чекаємо поставку 216 кисневих балонів чеського виробництва для 11 установ області».

Віктор Лисак також повідомив, що в лікувально-профілактичних закладах області на стаціонарному лікуванні перебуває 384 хворих із підтвердженим діагнозом та 153 – із підозрою на COVID-19. На інтенсивній терапії перебуває 76 пацієнтів, із використанням ШВЛ лікується 31.

Покращилася ситуація в області з проведенням тестування.

«Нині полтавські лабораторії не завантажені. Крім того, область централізовано отримала за рахунок коштів держбюджету експрес-тести для визначення COVID-19 – 64 400 одиниць на загальну суму 10 мільйонів гривень. Практика показала, що це тестування майже 100-відсотково збігається з результатами ПЛР, що дає змогу правильно поставити діагноз і розпочати своєчасне лікування».

Голова Полтавського облдержадміністрації Олег Синєгубов зосередив увагу присутніх на зарплатні медиків та лаборантів.

«Були прийняті зміни уряду до 65 постанови, за якими в 2021 році продовжуватимуться виплати нарахувань до зарплати лікарям. Крім того, НСЗУ розробляє окремі пакети, що стосуються роботи лабораторних центрів, які функціонують окремо від лікарень. Працівники цих закладів теж отримуватимуть надбавки від НСЗУ, адже проводять діагностику коронавірусу», – розповів Олег Синєгубов.

Як ми вже повідомляли, Міністерство охорони здоров’я розробило мапу, де зазначено перелік пунктів здачі тестів у всіх областях України. На ній можна знайти найближчий – https://cutt.ly/3jTMwUt. Результат заклад охорони здоров’я отримує протягом 24 годин після доставки їх до лабораторії.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.