На Полтавщині поліція затримала чоловіка та жінку, які зв’язали, побили та пограбували пенсіонера

На Полтавщині поліція затримала чоловіка та жінку, які зв’язали, побили та пограбували пенсіонера

Поліція встановила двох жителів Кіровоградської області, які причетні до розбійного нападу на 68-річного пенсіонера на Полтавщині. Обоє нападників, 29-річний чоловік та 36-річна жінка, мають кримінальне минуле. На часі вони затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У разі доведення вини, їм загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років.  

До поліції Кременчука 22-го лютого, близько 10-ї ранку, за допомогою звернулися мешканці одного із сіл Кременчуцької громади. Вони повідомили, що в будинку невідомі здійснили розбійний напад на пенсіонера, який проживає віддалено у сільській місцевості та веде малорухливий спосіб життя після перенесеного інсульту.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції. За місцем мешкання поліцейські виявили літнього чоловіка з тілесними ушкодженнями, який був зв’язаний та мав переохолодження. Потерпілий з травмами доставлений до лікарні. Йому надана необхідна медична допомога. Стан здоров’я середньої тяжкості.

У ході реалізації оперативно-розшукових заходів оперативники відділення поліції №2 міста Кременчук, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, протягом кількох годин встановили осіб, причетних до розбійного нападу.   

Іван Жук, начальник Кременчуцького районного управління поліції, повідомив:

– За попередньою версією слідства, 21-го лютого, близько 21-ї години, двоє осіб (чоловік та жінка) зайшли до будинку пенсіонера, спричинили йому тілесні ушкодження, після чого зв’язали руки кабелем, а ноги  - велосипедною камерою. Нападники заволоділи грошима в сумі 2000 гривень та двома мобільними телефонами, після чого зникли. На часі обоє фігурантів затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

За цим фактом триває досудове розслідування в кримінальному провадженні,  відкритому за кваліфікуючими ознаками ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбійний напад, поєднаний з проникненням в приміщення. У разі доведення вини, фігурантам загрожує до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавської області
24 лютого 2021, 10:14 | Кременчук | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.