На Полтавщині почали вакцинацію від коронавірусу

На Полтавщині почали вакцинацію від коронавірусу

Про це повідомив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов. Першим щеплення отримав Роман Пономаренко, лікар-інфекціоніст Полтавської обласної клінічної інфекційної лікарні. Чоловік працює з пацієнтами з COVID-19. Наразі він почувається добре.

Сам Роман Пономаренко зазначає, що вакцинація дуже потрібна річ. "Я роблю щеплення своїй дитині від грипу та інших інфекційних захворювань, вакцинуюся сам. Це запобігає уникнути ускладнень різних хвороб. Зокрема,  це стосується й COVID-19. Адже перебіг коронавірусу може бути складним», - зазначає лікар.

Другим вакцинували лікаря-інфекціоніста Павла Капустяна. Він 25 років працює медиком. Вважає, що профілактика хвороби дуже важлива.

Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін зазначив, що 24 лютого Полтавська область отримала 19300 доз вакцин Oxford/AstraZeneca Covishield Індійського виробника для вакцинації від COVID-19. На першому етапі заплановано щепити понад 6 700 людей, серед яких більше 4 тисяч медиків.

«Усі вакцини знаходяться в спеціальних умовах в обласній лікарні. Потужності складу дозволяють зберігати 500 тисяч доз вакцини», – сказав Дмитро Лунін.

Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак зауважив, що відсьогодні розпочали екстрену вакцинацію медичних працівників. Надалі вакцинуватимуть працівників і підопічних спецзакладів.

Як повідомила кординатор-логіст вакцинації від COVID-19 у регіоні Ольга Бастаногова, в області діє 4 мобільні бригади на першому етапі вакцинації. Дві мобільні бригади працюватимуть із вакциною  AstraZeneca, дві – з вакциною Pfizer. Нині працює одна мобільна бригада. Друга запрацює 26 лютого у Кременчуці.

«Завтра їдемо в Кременчук, щоб вакцинувати медиків. Плануємо вакцинувати щодня близько 100 людей», – сказала Ольга Бастаногова.


Автор: пресслужба Полтавської ОДА
25 лютого 2021, 15:46 | Полтавщина | Спорт і здоров'я

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.