Арештовані сміттєвози повернули комунальникам

Арештовані сміттєвози повернули комунальникам

Але кримінальні провадження щодо забруднення земель внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань.
Днями в Бутенках і Кобеляках сталися дві події, які потенційно могли мати своїм наслідком справжній сміттєвий колапс одразу в кількох населених пунктах обох громад.

Ми вже повідомляли про те, що працівники поліції побували на несанкціонованих сміттєзвалищах у Бутенках і Кобеляках. Вони зафіксували факти вивезення відходів. У Бутенках поліцейські навідалися на офіційно закрите ще в 2016 році звалище на околиці села. Там якраз вивантажували відходи зі сміттєвоза комунального підприємства «Бутенківське».

Самі комунальники і працівники Білицької селищної ради пояснювали, що відходи в невстановленому місці вивантажили через аварійну поломку автомобіля. Але поліцейські не повірили, арештували автомобіль та відкрили кримінальне провадження за ознаками статті 239 Кримінального кодексу України.

Через кілька днів ті ж поліцейські приїхали в Кобеляки на організоване міською владою сміттєзвалище в лісі. Так вони дочекалися, коли вивантажувати сміття почали працівники «Водоканалу Плюс».

Історія повторилася. Автомобіль арештували, кримінальне провадження відкрили по тій же статті Кримінального кодексу.

У результаті, в Бутенках і Кобеляках практично не залишилося техніки, призначенням якої є вивезення твердих побутових відходів. Тому юристи органів місцевого самоврядування звернулися до суду із клопотанням повернути автомобілі комунальним службам. Суд врахував усі обставини — і техніку комунальникам повернули.

Але кримінальні справи залишилися.

Що відбувається? Варіантів відповіді три. Перший — органи виконавчої влади почали боротьбу із стихійними і незаконними сміттєзвалищами.

Другий — хтось за допомогою поліції пробує взяти «на гачок» керівників Кобеляцької та Білицької громад.

Третій — типовий поліцейський захід «для галочки».

Який із згаданих варіантів ближчий до істини, дізнаємося із подальшого розвитку подій.

І проінформуємо про це наших читачів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
8 квітня 2021, 18:16 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.