У Полтавській ОДА створять робочу групу з питань передачі державного майна

У Полтавській ОДА створять робочу групу з питань передачі державного майна

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов, його перший заступник Дмитро Лунін та заступник Євген Греков зустрілися з керівництвом і фахівцями регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях. Обговорили питання передачі майна, взаємодії між ОДА, територіальним підрозділом Фонду та органами місцевого самоврядування.

«В переліку майна Полтавської області – 86 об’єктів житлового фонду. Це багатоквартирні житлові будинки й гуртожитки. Також у переліку – 33 об’єкти інженерної інфраструктури, 29 споруд цивільного захисту, – зазначив Олег Синєгубов. – Маємо узгодити алгоритм дій, за яким далі працюватимемо. Результатом його виконання буде ефективність передачі майна громадам».

Начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях Дмитро Безпалов розповів, що питання, які стоять на порядку денному, стосуються передачі функцій управління держмайном, яке не ввійшло в статутний капітал у процесі приватизації, ефективного використання держмайна.

«Чимало об’єктів держмайна використовуються неефективно. Є механізми виявлення такого майна, але ми зацікавлені працювати на випередження. За допомогою ОДА хотіли б проводити засідання за участю представників держдпідприємств і вести діалог щодо ефективного використання майна, яке може бути винесене на приватизацію. Ще одне питання – комунікація з бізнесом. Працюємо в цьому напрямку, але за підтримки облдержадміністрації могли б проводити систематичні зустрічі», – сказав Дмитро Безпалов.

Олег Синєгубов зазначив, що в ОДА створять профільну робочу групу з питань передачі державного майна.

«Облдержадміністрація готова виступити майданчиком для комунікації. Вже маємо досвід, коли функціонувала робоча група щодо передачі комунального майна від районних рад до територіальних громад. Вона показала ефективну роботу, адже Полтавщина – одна з кількох областей, де прийнято рішення щодо передачі та прийому по 100% об’єктів комунального майна», – додав очільник Полтавщини.

«У форматі робочої групи з’ясуємо, в якому стані перебуває відповідне державне майно. Ці питання мають опрацювати і юристи, проаналізувати, які наразі є правовстановлюючі документи, чи зареєстровано право власності, які дії потрібно вжити, – розповів Євген Греков. – Коли чітко розумітимемо ситуацію, бачитимемо, які об’єкти мають найбільший ступінь готовності до передачі територіальним громадам, тоді можемо об’єднувати зусилля щодо механізму передачі цих об’єктів, насамперед житлового фонду».

До складу робочої групи ввійдуть представники профільних структурних підрозділів ОДА, Фонду держмайна, райдержадміністрацій.

27 квітня 2021, 15:21 | Полтавщина | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.