У Полтаві перевіряють ефективність дії діоксиду титану в знезараженні поверхонь

У Полтаві перевіряють ефективність дії діоксиду титану в знезараженні поверхонь

29 квітня на базі Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відбулася експериментальна гігієнічна обробка карети «швидкої» за допомогою інноваційних технологій із використанням діоксиду титану.

До Полтавської облдержадміністрації звернулися представники компанії «Дісковер», яка є офіційним дистриб’ютором угорської компанії «Resysten», та запропонували інноваційним способом обробляти різні медичні поверхні, щоб запобігти поширенню коронавірусу.

«Це засіб, який вбиває всі види мікробів, бактерій і вірусів, зокрема й коронавірусу, а також припиняє їх поширення на будь-якій поверхні, проте є цілком безпечним для людей і тварин. Термін дії – до 1 року. Основна діюча речовина – діоксид титану. Саме він робить покриття фотокаталітичним, завдяки йому на поверхні утворюються вільні радикали, які створюють перекис водню, і саме в цьому тонкому шарі гинуть усі мікроорганізми. Наносять засіб за допомогою спеціального обладнання люди, які попередньо пройшли навчання», – розповіла співзасновник та директор з якості компанії «Дісковер» Світлана Ющенко.

Продукція компанії нині широко використовується в Угорщині в лікарнях, громадському транспорті та харчовій промисловості.

Медики Полтавщини вирішили перевірити дію діоксиду титану на кареті швидкої допомоги. Перед обробкою машини епідеміологи взяли мазки з поверхонь авто на наявність різних інфекцій, зокрема й коронавірусу. Через тиждень-два після обробки «швидкої» новим методом зроблять теж саме, щоб переконатися у дієвості методу.

«Зважаючи на темпи поширення коронавірусної хвороби в області, дуже актуальним стає питання знезараження громадського транспорту, карет швидкої допомоги, обробки поверхонь у лікарнях. До нас звернулася компанія, яка стверджує, що за допомогою обробки поверхонь діоксидом титану можна позбутися від бактерій на 1 рік. Сьогодні ми проводимо безкоштовне дослідження, щоб перевірити, чи дійсно це так. Якщо отримаємо позитивні результати, то Полтавська ОДА спільно з обласною радою вирішуватиме питання щодо використання технології на практиці: обробляти медичний транспорт, можливо, точкові поверхні в лікарнях та інше», – розповів перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

За словами представників компанії, ціна процедури залежить від площі обробки. Зважаючи на те, що дії препарату вистачає на рік, то ціна засобу буде меншою, ніж сукупна ціна інших препаратів, які потрібно використовувати по кілька разів на день.






Автор: пресслужба Полтавської ОДА
29 квітня 2021, 13:48 | Полтава | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.