21 травня в Україні розпочнеться основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання

21 травня в Україні розпочнеться основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання

14 травня в режимі відеоконференцзв’язку відбулася координаційна нарада під головуванням першого заступника голови Полтавської обласної державної адміністрації Дмитра Луніна щодо організованого проведення зовнішнього незалежного оцінювання в області.

У нараді взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, ГУ Національної поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Управління поліції охорони в Полтавській області, обласного вузла спеціального зв’язку, заступники голів виконкомів Полтавської, Кременчуцької, Лубенської, Миргородської, Гадяцької, Карлівської, Кобеляцької, Пирятинської міських рад, керівники місцевих органів управління освітою та закладів, які визначені пунктами проведення ЗНО.

Перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін повідомив, що на ЗНО в області зареєстровано 12795 осіб. Визначено 71 пункт проведення оцінювання у 8 округах (Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород, Гадяч, Пирятин, Карлівка, Кобеляки). Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 21 травня і триватиме по 15 червня. Додаткова сесія – з 26 червня до 16 липня.

Заступник директора Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Галина Власюк повідомила, що на Полтавщині ЗНО пройде на 71 пунктах, буде задіяно 3410 аудиторій закладів освіти.

«Усі етапи ЗНО відбудуться в заплановані терміни, незалежно від рівня епідеміологічної небезпеки в країні. Керівництво громад має сприяти освітянам у забезпеченні підготовки пунктів ЗНО з дотриманням протиепідеміологічних заходів, забезпечення функціонального супроводу всіх структурних підрозділів. Не проводити по можливості поблизу цих пунктів гучних ремонтних та будівельних робіт у дні тестувань. Узгодити графіки науково-педагогічних працівників, залучених до роботи. Головне – забезпечити вчасну 100% явку педагогічних працівників, які будуть працювати на пунктах ЗНО», – повідомила Галина Власюк.

Особливої уваги потребують 20 пунктів проведення ЗНО у Полтаві, Лубнах Гадячі, Миргороді, Кременчуці, де учасників тестуватимуть із іноземних мов.

Із державного бюджету спрямовується субвенція на придбання засобів індивідуального захисту в розмірі 20 мільйонів гривень. На Полтавську область виділено 620 тисяч гривень. Здійснено попередній розподіл за пунктами тестування необхідної кількості дезінфікуючих засобів для обробки рук та поверхонь, щитків.

У нараді взяв участь і директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко. Він наголосив на злагодженій роботі всіх задіяних у проведенні процедури ЗНО.

«14 раз проходитиме ЗНО в Україні. Жодного разу не було зривів процесу в Полтавській області. Тому й цього року так має бути. Особливо важливе дотримання процесуальних нормативних вимог, що забезпечують об’єктивність оцінювання знань учасників. На кожному пункті буде працювати від 35 до 50 осіб, і кожен із них має свої чіткі обов’язки. Якщо когось немає, це вже загроза об’єктивності оцінювання, – розповів Олександр Сидоренко. – Об 11 годині відкриваються завдання з тестовими роботами і далі треба дотримуватися всієї процедури. Важливо координувати роботу обласного вузла спеціального зв’язку щодо доставки матеріалів».

Процес контролюватимуть працівники ГУ Національної поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Управління поліції охорони в Полтавській області.


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.