У Решетилівці у межах «Великого будівництва» реконструюють спортивний комплекс «Колос»

У Решетилівці у межах «Великого будівництва» реконструюють спортивний комплекс «Колос»

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов та голова обласної ради Олександр Біленький оглянули стан реконструкції фізкультурно-спортивного, реабілітаційно-відновлювального комплексу «Колос» у Решетилівці. Об’єкт внесений до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Начальник управління Департаменту будівництва, містобудування і архітектури ОДА Сергій Сизько розповів, що будівельні роботи почали в квітні цього року.

«Ремонт відбувається в усіх будівлях одночасно. Згідно з проєктом демонтували старий спортзал. На його місті буде новий із дотриманням усіх будівельних норм доступності. Проєктом передбачені побутове приміщення, кімнати для спортсменів. Змагання проводитимуть уже в новому 36-метровому спортзалі», – сказав Сергій Сизько.

За його словами, на місці зруйнованого гаража за проєктом проводять земляні роботи – готують територію до залиття фундаменту. В побутовому приміщенні тривають опоряджувальні роботи. На другому поверсі повністю вставлені вікна, поштукатурено й покладена цегляна кладка перегородки. Через два дні почнуть роботи на першому поверсі. 

Олег Синєгубов розповів, що об’єкт реалізується на умовах співфінансування.

«Це важливий комплексний спортивний проєкт, який виконується поетапно. Фінансування є. Думаю, наступного року нам буде що продемонструвати. До кінця 2021-го маємо завершити будівельну частину й розпочати процедуру здачі в експлуатацію. Якщо говоримо про комплекс, повністю плануємо реалізувати його в 2022 році. Частину коштів вкладає громада, ще частину – обласний бюджет. Також залучене фінансування за «Надзвичайною кредитною програмою для відновлення України», – розповів Олег Синєгубов. 

Очільник області наголосив, що об’єкт зводять відповідно до нових будівельних норм, за якими має бути забезпечений безбар’єрний простір. У цьому спорткомплексі одним із напрямів буде реабілітація та спортивна підготовка людей з інвалідністю.

Олександр Біленький додав, що у комплексі хочуть проводити всеукраїнські змагання серед людей з інвалідністю.

Загальна кошторисна вартість об’єкта – 45 млн грн.


Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.