Колектив «Грація» став призером «Super star fest»

Колектив «Грація» став призером «Super star fest»

Минулого тижня фестиваль під такою назвою пройшов у Києві. Танцювальний колектив із Кобеляк посів третє місце в номінації «Хореографія».

Як розповіла художній керівник Інна Пелих, колектив складається з 19 юних танцюристок.

— Ми танцюємо в стилі хіп-хоп. Колектив є різновіковим. Найменшій учасниці 6 років, найстаршій — 14. Колектив створений недавно. І, відверто кажучи, спершу хотіли презентувати свої танцювальні номери для кобеляцьких глядачів, потім спробувати сили на обласному рівні, а вже згодом — на всеукраїнському. Та через карантинні обмеження наші плани кардинально змінилися.

Справа в тому, що в Полтаві мав відбутися хореографічний конкурс. Але з датою проведення організатори не могли визначитися. Проглядаючи веб-сайти, я наткнулася на сторінку Міжнародного фестивалю-конкурсу талантів «Super star fest». Умови виступу нас влаштовували. Щоправда, до його проведення залишався один тиждень.

Я поговорила з учасницями колективу і їх батьками. Ті погодилися поїхати на конкурс. І ми почали готуватися просто в шаленому темпі.

Зі слів художнього керівника, за час підготовки жодна з дівчаток, навіть найменші, не подавали й вигляду, що їм важко чи вони втомилися. Хоча доводилося працювати по кілька годин на день. І такий настрой дав свої результати. Дівчата успішно виступили на столичній сцені та вибороли третє місце в категорії «Хореографія. У ритмах хіп-хопа».

Цьому досягненню зраділи всі: і учасниці «Грації», і їх тренер, і батьки, які максимально підтримували своїх юних талантів.

Інна Пелих зізналася:

— Нашій радості не було меж. Уявіть, перший виступ — і відразу нагорода міжнародного рівня. До нас підходили керівники інших танцювальних колективів, аби дізнатися, яку столичну школу ми представляємо? І кожному доводилося пояснювати, що наш колектив «Грація» із Кобеляк, представляємо ми Центр культури і дозвілля.

Також художній керівник повідомила, що після нагородження вона спілкувалася з організаторами іншого фестивалю, які запропонували виступити на столичному фесті та, за нагоди, поїхати на конкурс, що невдовзі проходитиме в Болгарії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.