Білорусь для Кремля – останній бій за вплив в Європі

Білорусь для Кремля – останній бій за вплив в Європі

Контроль над Білорусією для Кремля - останній бій за вплив в Європі, оскільки Україну росіяни вже програли назавжди. Тож наразі низка упереджених деструктивних дій з боку Олександра Лукашенка по відношенню до України лише більше віддаляє Білорусь від Заходу та невдовзі призведе до повної ізоляції Республіки.

Нагадаємо, що в економічному плані Україна, здається, єдина країна, з якою у республіки позитивне сальдо. Тобто Білорусь в Україну продає більше, ніж купляє. Наприклад, на Полтавщині раніше досить високо цінилися білоруські продукти харчування, особливо солодощі, і двосторонні торгові відносини були вигідні обом сторонам. Більше того, для РБ Україна є другим після РФ партнером.

Наприклад, у 2020 році товарооборот між Україною та РБ склав 4,5 млрд.дол.США, з яких експорт білоруських товарів в Україну склав 3,1 млрд. дол., а імпорт українських товарів — $1,4 млрд.дол. Відомо, що Білорусь переважно експортує нафтопродукти, мінеральні, азотні та калійні добрива, кокс і бітум, нафтові гази, трактори і тягачі, вантажні автомобілі, шини тощо. Україна поставляла у Білорусь сільськогосподарську та продовольчу продукцію, вантажні вагони, частини рухомого складу, тару з пластмаси, паперу і картону, лікарські засоби тощо.

Тож «економічна» війна з Україною навряд чи буде вигідна для Білорусі.

Крім того, перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв’язкам зі співвітчизниками Костянтин Затулін вже повідомив про те, що громадяни Білорусі, які хочуть стати російськими підданими, можуть без відмови від власного громадянства і, навіть, не маючи пращурів, які проживали на території сучасної Росії, одержати громадянство РФ.

Тож РФ готується «рятувати» своїх «соотечественников» у Республіці Білорусь за «кримською схемою». Проте на відміну від України, Білорусь може залишитися без підтримки Заходу.


Автор: Андрій Коробков
14 червня 2021, 16:19 | Полтавщина | Політика

1. Fed654Frumos / 14 червня 2021, 19:05 Цитувати
Ненормативна лексика
Ну її на хуй,таку підтримку Заходу.Ось ще підтримають коли видурять землю.
2. Седой / 18 червня 2021, 18:06 Цитувати
Есть у кого-нибудь мысли без мата? :))

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.