У Пирятині місцевий житель відкопав у своєму подвір’ї 38 мінометних мін

У Пирятині місцевий житель відкопав у своєму подвір’ї 38 мінометних мін

21 червня о 13:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення предметів схожих на вибухонебезпечні в приватному домогосподарстві на вул. Веселковій в м. Пирятин.

Фахівці ДСНС, які прибули на виклик, ідентифікували небезпечні знахідки як 25 мінометних мін калібром 50 мм часів минулих війн.

 Співробітники Служби порятунку «101» повідомили про боєприпаси працівників Національної поліції, які організували охорону місця виявлення.

Піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області провели додаткове обстеження території та виявили ще 13 мінометних мін калібром 50 мм часів.

22 червня фахівці ДСНС вилучили вибухонебезпечні предмети та відвезли на спеціальний підривний майданчик, де о 14:30 контрольованим підривом знищили боєприпаси.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами! Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити за номером 101 або 102, а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.


Автор: ГУ ДСНС України у Полтавській області
23 червня 2021, 14:17 | Пирятин | Надзвичайне

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.