Розпочато виплату житлових субсидій на неопалювальний період

Розпочато виплату житлових субсидій на неопалювальний період

Сім’ям, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, на підставі інформації Міністерства фінансів України за результатами верифікації даних проведено перепризначення субсидії на наступний термін з травня 2021 року.

Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації скоординована робота управлінь соціального захисту населення області з метою проведення розрахунку житлових субсидій на неопалювальний період без звернення громадян у скорочені терміни. Завдяки своєчасно організованій роботі між управліннями соціального захисту населення та підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг заходи щодо визначення права сімей на отримання субсидії та розрахунку її розміру проведено в найкоротші терміни.

Житлові субсидії з травня 2021 року на неопалювальний період у готівковій формі призначено 50,8 тис. сімей.

6 липня 2021 року в область надійшли кошти з державного бюджету для проведення виплати субсидій на загальну суму 29,5 млн. грн. 7-8 липня 2021 року кошти будуть перераховані на вкладні рахунки одержувачів у банківських установах та АТ «Укрпошта» для проведення виплати. Одержувачам субсидій, які отримують субсидію через виплатні об'єкти АТ «Укрпошта» виплата буде проведена з 8 по 25 липня.

Звертаємо увагу, що у липні поточного року виплата субсидій буде проведена за два місяці – травень та червень 2021 року. Одночасно нагадуємо, що нові заяву та декларацію для призначення субсидії на наступний термін з травня поточного року необхідно подавати: сім’ям, яким субсидія надавалася у грошовій безготівковій формі (тобто, субсидія не виплачувалась безпосередньо одержувачу готівкою, а перераховувалась на рахунки організацій-надавачів житлово-комунальних послуг через АТ «Ощадбанк»); сім’ям, яким субсидія призначалась за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи); сім’ям, яким субсидія призначалась без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації (на фактично проживаючих осіб).


Автор: Директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації Л.В. Корнієнко
9 липня 2021, 11:27 | Полтавщина | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.