На території Нехворощанської школи облаштовують екоклас

На території Нехворощанської школи облаштовують екоклас

Екологічний клас являтиме собою дерев’яну альтанку з меблями для занять.

Нагадаємо, що в червні минулого року конкурсна комісія Полтавської обласної ради визначила переможців конкурсу екологічних громадських ініціатив.

Усього в 2020-му учасниками конкурсу стали двоє жителів Кобеляцького району і п’ятеро — Новосанжарського. Найбільше голосів віддали за три проекти, що надійшли від мешканців Нехворощанської ОТГ.

За ініціативи жительки Маячки Надії Романенко, у сільському парку буде облаштована зона відпочинку. Загальна вартість проекту — 100000 гривень.

Проект Ірини Шелемби під назвою «Перетворимо сміття на гроші» передбачає придбання за 73 950 гривень пресу для побутових відходів.

Ще один переможець конкурсу — проект «Екоклас під відкритим небом», який подала Надія Шерстюк. Автор ініціативи підрахувала, що 99 960 гривень вистачить на облаштування зеленого екокласу на території Нехворощанської школи. У описі до проекту йдеться, що зона матиме естетично оформлений ландшафт, впорядковану територію, яку створять діти і дорослі. Екологічний клас являтиме собою дерев’яну альтанку з меблями. Навколо неї будуть висаджені квіти.

16 серпня прес-служба Нехворощанської сільської ради повідомила, що опорна школа активно готується до початку нового навчального року. Крім реконструкції харчоблоку, у Нехворощанському навчальному закладі триває будівництво екокласу під відкритим небом.

Також силами працівників школи територію обгородили металевим парканом:

«Огорожа по периметру території школи дасть можливість зменшити проникнення сторонніх осіб і тварин, особливо в нічний час, та забезпечить відсутність ризику травмування дітей, бо заклад розміщений в центрі села, біля дороги з інтенсивним рухом транспорту», — прокоментувала прес-служба.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.