У Кобеляках заплановані кадрові «чистки»

У Кобеляках заплановані кадрові «чистки»

За інформацію, яку отримує редакція, поки що мова йде про освіту. Звільнити можуть одразу кількох керівників міських освітніх закладів.

Спочатку інформація про майбутні звільнення керівників міських шкіл та дитсадків надійшла до нас із так званих інсайдерських джерел. Простіше кажучи, про це почали повідомляти вчителі й вихователі дитсадків. Вони висловлювали занепокоєння і незадоволення можливими кадровими «чистками» в освіті. За словами людей, усі керівники, яких буцімто прагнуть звільнити, цілком справляються зі своїми службовими обов’язками.

Потім цю інформацію нам підтвердили і кілька депутатів міськради з числа тих, хто «не ліг» цілком і повністю під міського голову, отже, не втратив здатність приймати рішення самостійно.

Отже, кого нібито збираються «попросити» із посади. Нам назвали три прізвища — завідуюча дитсадком «Золотий півник» Любов Старостіна і директори обох міських шкіл — Світлана Ніколенко та Яків Постольник.

Слово «попросити» вжито невипадково. Адже з обома директорами середніх навчальних закладів діють контракти на шість років. Вони заключені ще в період, коли подібні питання вирішували депутати райради. Щоправда, потрібно уточнити, що районної ради, як установи, вже немає в природі. А міські депутати за підписання контрактів з директорами шкіл не голосували. З іншого боку, на сесіях не розглядали питання і щодо підписання нових угод із «старими» чи новими керівниками навчальних закладів. Отже, апріорі, раніше підписані контракти діють.

У завідуючих дошкільними навчальними закладами такої форми трудових договорів, як контракт, не було.

Та повернемося до реалій. Кілька днів тому керівники навчальних закладів побували в кабінеті міського голови Олександра Копельця. І він їм нібито запропонував написати заяви за власним бажанням і піти з посади добровільно. У принципі, це ледве не єдиний спосіб звільнити неугодних керівників. Адже, попри всю недолугість українського законодавства та відсутність правової держави, звільнити з роботи посадовця в будь-якій державній чи комунальній установі досить важко. Майже у 90 відсотків випадків люди, яких звільняють попри їх бажання, потім з легкістю поновлюються на роботі через суд. І їм навіть виплачують заробітну плату за період тимчасового безробіття.

Для того, аби прояснити ситуацію з кадровим питання на кобеляцькій педагогічній ниві, редакція зв’язалася із вищезгаданими керівниками.

Одразу потрібно відзначити, що педагоги, в силу специфіки професії, є людьми дуже делікатними. Навіть боязкими. Тому слова під час телефонних розмов керівники шкіл та Любов Старостіна добирали дуже ретельно. У одному вони були єдині — факт розмови з Копельцем у його кабінеті місце мав.

Більше того, Любов Старостіна підтвердила, що таки написала заяву про звільнення із роботи за власним бажанням. Чіткого пояснення такого свого вчинку Любов Михайлівна надати не змогла. Лише зазначила, що має бажання і сподівання й надалі працювати в дитсадку, нехай і на іншій посаді.

Світлана Ніколенко не підтвердила, що мова йшла про її звільнення з посади директора школи. Вона дипломатично пояснила, що говорили про можливе вивільнення її заступника, яка досягла пенсійного віку. Водночас, керівник запевнила, що має намір керувати навчальним закладом і надалі.

Яків Постольник теж наголосив, що не планує йти з посади директора школи добровільно. Йому, за його словами, залишилося допрацювати до пенсії лише два роки. А підстав звільнятися немає. Тим більше, що контракт із ним є діючим. Також Яків Григорович повідомив, що з кулуарів міської ради йому запропонували готуватися до звіту перед членами виконкому. Але яким і коли буде цей звіт, директор не знає.

Що ж, ситуація, коли Олександр Олександрович вирішив змінити керівні кадри в освіті, виглядає досить ймовірною. І, можливо, не лише в освіті.

Земля в громаді вже розподілена, депутати у своїй більшості «приручені», можна й у кадрову революцію побавитися.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
26 серпня 2021, 18:35 | Кобеляки | Політика



1. Випадковий / 26 серпня 2021, 22:22 Цитувати
Початок знищення освіти громади: директори, кращі педагоги. Заміни достойної немає, але Царя це не цікавить. Він так вирішив і крапка.
2. orakul / 27 серпня 2021, 08:04 Цитувати
Дик давно ж сказано що риголюція пожирає своїх дітей. І це ще не вечір.
Майже всі оті директори і вчителі повинні, зобовязані були знати оту крилату фразу про революцію і пожирання дітей, бо вона гуляє ще із часів хранцузької революції. Але вони таки приймали активну участь в перевороті, чи як вони зараз кажуть "революції гідності". Хіба й вони ніколи не вчили історії реголюцій? Якщо не вчили, то нафіг такі вчителі? А якщо такі вчителі, то що тоді говорити про решту пришелепків, яких вони навчали. Маємо те що маємо. Але все це півбіди. Всі вони втирали і зараз втитрають нашим дітям брехню, пропагують братовбивчу війну починаючи з дитсадочків. Мало того, всі вони й досі впевнені в правоті свого вибору і абсолютно не розуміють технологій руйнації дитячої психіки і свідомості які самі і впроваджують для каліцтва дітей. І не важливо що ця політика проводиться владою. Важливо те, що вони й досі цього не зрозуміли. Серед десятка знайомих вчителів не знаю жодного, який би хоча б цікавився цією проблемою.
3. 2022 / 27 серпня 2021, 10:35 Цитувати
А взагалі все знову зводиться до міського голови і ніхто не хоче говорити , що в школах вже практично не навчають , все тепер переведено на репетиторство , де можна зшибати гроші з олухів.То чи не пора таки щось міняти і в т.ч. і керівництво і не тільки в школах.
4. orakul / 27 серпня 2021, 12:03 Цитувати
Цікаво, це тільки у мене «лайки» не ставляться? Чи то спеціально так зробили до дня так званої незалежності, а може вже й до майбутніх виборів? Сайт вАще щось глючить.
5. Светка / 27 серпня 2021, 16:00 Цитувати
Ненормативна лексика
Оце тобі на. Як рвала жопу пані Старостіна за Копельця, усіх жухала в садочку голосувати тільки за нього. А тепер на вихід, ну молодець голова)))
6. Krapka / 27 серпня 2021, 16:40 Цитувати
А мені найбільше смішно те, що люди, які на всіх вуглах кричали, яке Копелець гімно - всі при посадах :) та ж Шевченко, Коваль. Пооббивали пороги його кабінету, поплакали, на колінах постояли - і в «дамках». Більшість депутатів міської ради прогнулись до землі. Що ж, в сучасному світі головне вміти стояти раком.
7. 2022 / 27 серпня 2021, 17:36 Цитувати
4.orakul
«Цікаво, це тільки у мене «лайки» не ставляться? »

Ні ,Ю не тільки у вас, це тут хочуть знати про вас все і шукають шляхи , щоб ви , як вони говорять , залогінувалися на сайті , а як , не розповідають , а логін вводився при вході , а це ще якась дурниця .
8. alist / 27 серпня 2021, 22:53 Цитувати
От цікаво, я звичайно на юриста не тягну, але як на мене вимагати написати заяву за власним бажанням, це неслабе порушення трудових законів. І хоча самі дійові особи цієї п’єси заяви на Копельця не подали, чи не є сам факт такої публікації в ЗМІ, достатнім приводом для порушення справи? Ау, прокуратура, пора відробляти багатотисячні зарплати, премії, і майбутню пенсію!

6.Krapka
«А мені найбільше смішно те, що люди, які на всіх вуглах кричали, яке Копелець гімно - всі при посадах :) та ж Шевченко, Коваль. Пооббивали пороги його кабінету, поплакали, на колінах постояли - і в «дамках». Більшість депутатів міської ради прогнулись до землі. Що ж, в сучасному світі головне вміти стояти раком. »

Це люди, для яких головне життєве кредо - "гроші не пахнуть"
9. orakul / 28 серпня 2021, 00:10 Цитувати
8.alist
« чи не є сам факт такої публікації в ЗМІ, достатнім приводом для порушення справи? »

Не є.
Ну написано ж " ... підтвердила, що таки написала заяву про звільнення із роботи за власним бажанням. Чіткого пояснення такого свого вчинку Любов Михайлівна надати не змогла."
Мало що їй в голову могло прийти. Хіба людина не може звільнитися з роботи? Що, треба їй забороняти звільнятися? А тим більше що вона звільнилася у звязку з виходом на пенсію. (так кажуть) У нас давно балакають, що пенсіонераам нефіг займати не лише робочі місця а й місця на землі
10. Krapka / 28 серпня 2021, 09:46 Цитувати
9.orakul
«Мало що їй в голову могло прийти. Хіба людина не може звільнитися з роботи? Що, треба їй забороняти звільнятися? »

Ви реально вірите в те, до троє керівників в один день різко «захотіли» звільнитися з роботи?
11. arturwanga / 28 серпня 2021, 10:07 Цитувати
10.Krapka
«троє керівників в один день різко «захотіли» звільнитися з роботи?
»

В це ніхто не віре.
12. 2022 / 28 серпня 2021, 12:41 Цитувати
10.Krapka
« Krapka»

А ви хочете , щоб на роботу водили підтримуючи під руки ?Якщо відкинути , що звільнення запропонував Копилець , то можна запитати , що такого цінного зробили ці керівники для отримання дітьми хорошої освіти ? Те , що зараз на першому плані репетиторство , а не навчання в школі , це загально відомий факт , що репетиторство дійшло вже 200 і більше грн за годину , теж факт , що репетиторство -обдираловка без сплати податків теж факт , то можливо нові люди в керівництві хоч що-небудь зроблять для виправлення ситуації , звичайно не виключено , що можуть і усугубить , але зміни потрібні.А потім , чому так чіпляються за портфель , мабіть таки посада приносить прибутки і не малі?Та підіть і попрацюйте , як всі , доведіть , що ви достойні керувати.
13. 2022 / 28 серпня 2021, 12:44 Цитувати
11.arturwanga
« arturwanga»

Читайте уважно , що написано , двоє будуть боротись за свої посади .І що ж такого в тих посадах , що з них ніхто не бажає іти?
14. Krapka / 28 серпня 2021, 13:31 Цитувати
ЦИТАТА|12|2022|А ви хочете , щоб на роботу водили підтримуючи під руки ?]]
Судячи з вашої логіки, першого, кого треба водити на роботу під руки - це і є сам Копелець. Він давно вже має бути на пенсії. Натомість, вже зробив чимало і продовжує робити все можливе для занепаду району. А ви далі мовчки все «хавайте», як стадо безликих овець, підтримуючи його маразм.
15. hrendjablik / 29 серпня 2021, 09:25 Цитувати
Переглянув акаунти,написали коменти в ФБ і "ЕХО". Всім, хто розмістив пости. При владі "Юний Орел" - другий термін, старший від 6 і більше років від тих кого збирається замінити. Методи управління часів Микити Хруща. У керівництві освітою - 0. І де молоді, перспективні? Один японський мудрець сказав: "Слабкий - вибирає легкий шлях, сильний вибирає важку дорогу". Поки що парки і салюти і легкий шлях. Або на роботу і з роботи Ви ходите по сучасних освітлених тротуарах, створені нові робочі місця, що наповнюють бюджет, особливо для молоді, вкладені кошти в освітній процес (не плутати з новим дахом або дитячими майданчиками), а з Вами, виборцями, хтось радиться? і т.д. Просто запитайте себе - а хто кінцевий бенефіціар цього дійства?
16. Krapka / 29 серпня 2021, 11:29 Цитувати
В мене ще одне питання: всіх місцевих керівників закладів освіти звільняють? А що ж з першим садком? Хряпу залишають?
17. DonchenkoLyubov / 29 серпня 2021, 12:46 Цитувати
15.hrendjablik
«Просто запитайте себе - а хто кінцевий бенефіціар цього дійства?»

згодна.
18. hrendjablik / 29 серпня 2021, 15:09 Цитувати
Капець освіті ! Хряпа= "надія і опора" освіти Кобеляк !!!Вічно п"яна і завжди готова на все !!!Да, це було б смішно, якби не було так сумно.... А в першу школу - бувшу голову виборчої дільниці, ну тут тіпа благодарочка за удачні вибори ? Все правильно- вибирає і залишає собі подібних- тупих, корумпованих і слухняних !
19. orakul / 29 серпня 2021, 16:40 Цитувати
10.Krapka
«
Ви реально вірите в те, до троє керівників в один день різко «захотіли» звільнитися з роботи?»

Не вірю. Хоча... а з чого ви взяли що вони написали заяви в один день?
Більше того, "Світлана Ніколенко не підтвердила, що мова йшла про її звільнення з посади директора школи."
Так що все це пусті балачки. Якщо на когось чинили тиск, то хай звертаються з заявою в правоохоронні органи. Такого ми не спостерігаємо.
А взагалі-то треба депутатам вирішити питання поновлення контракту і все стане на свої місця. Старий контракт заключений із неіснуючою радою треба визнати втратившим чинність і заключати новий. І нічого страшного. Після реголюції люстрували нормальних людей, і нічого. Вже писав що революія пожирає своїх дітей. Так що нічого на когось кивати. Переворот підтримували, братовбивчу війну підтримували і підтримують, дітям брехливу історію впарювали і впарюють. Це ще добре що тільки запропонували звільнитися. Якщо допустити що колись прийде адекватна влада, то може й не таке бути. Але у нас адекватної влади вже ніколи не буде, так що можна не боятися.
20. Krapka / 30 серпня 2021, 10:47 Цитувати
19.orakul
«Світлана Ніколенко не підтвердила, що мова йшла про її звільнення з посади директора школи."»

Інформація застаріла. Уже заява написана
21. Krapka / 30 серпня 2021, 13:16 Цитувати
18.hrendjablik
«А в першу школу - бувшу голову виборчої дільниці, ну тут тіпа благодарочка за удачні вибори ? »

Ну, якщо Копелець ТАКИХ людей ставить керувати освітою, в кого в пріоритеті явно не розвиток освітніх закладів, то все ясно. Також можна поставити під великий сумнів результати виборів, якщо працівників виборчих комісій так «віддячують».

Змінено 30.08.2021, 13:37
22. jast do it / 1 вересня 2021, 18:30 Цитувати
Ненормативна лексика
Кого-кого, а мені та й усім іншим найбільш не зрозумілим є звільнення Старостіної ! Та рівних їй немає в усіх Кобеляках! На неї молитися треба а не звільняти ! Так поступити може тільки придурок....

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.