Рада нацбезпеки вирішила створити кібервійсько

Рада нацбезпеки вирішила створити кібервійсько

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про створення кібервійськ в Україні. На опрацювання проекту їх створення Кабміну дали 2 місяці. Потім Кабінет Міністрів повинен подати на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект. Указ опублікований на сайті глави держави.

Зокрема, Кабінет міністрів повинен підрахувати, скільки матеріально-технічних і фінансових ресурсів для створення кібервійськ потрібно визначитися з особовим складом кібервійськ і оптимальним співвідношенням військовослужбовців, працівників Міністерства оборони, а також зарахованих у запас, резервістів і інших категорій осіб.

У лютому в Україні зафіксували спроби поширення шкідливих документів через Систему електронної взаємодії органів виконавчої влади. 6 липня кілька сайтів органів влади припинили роботу в результаті масованої кібератаки. Зокрема, з ладу вийшли сайти Офісу президента, Госбюро розслідувань, НАБУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки. У Держспецзв’язку, коментуючи інцидент, заявили, що мала місце атака типу DNS Amplification — атака на сервери, які забезпечують доступ до сайтів органів влади.

У Держспецзв’язку повідомили, що 13 липня заблокували кібератаки на сайти Офісу президента і СБУ. Невідомі хакери спробували піддати ресурси DDoS-атакам, однак силам кіберзахисту відомства вдалося відбити напад.

Також у минулому місяці експертами був виявлений помилковий сайт президента України, який хакери створили для крадіжки документів і даних.

1 вересня 2021, 14:55 | Полтавщина | Політика

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.