Хто бажає спостерігати за медиками — шикуйсь у чергу

Хто бажає спостерігати за медиками — шикуйсь у чергу

Кобеляцькі депутати почали створювати комісію, яка вибере спостережну раду, що наглядатиме за фінансовою та іншою діяльністю комунальних медичних закладів.

У ході останньої за ліком сесії міськради кобеляцькі депутати проголосували за початок процесу створення спостережної ради, що, по ідеї, має контролювати діяльність медичних закладів.

Потрібно зауважити, що поки на теренах Полтавської області в жодній громаді немає схожого органу.

Якщо в Кобеляках таке створять, то члени спостережної ради розглядатимуть скарги на роботу медиків, перевірятимуть їх фінансово‑господарську діяльність.

У ході обговорення депутат міськради Вікторія Омеляненко зауважила, що члени спостережної ради мають наглядати і за дотриманням прав медиків. Адже нерідко незадоволені пацієнти чи їх родичі відверто ображають лікарів і медсестер і навіть погрожують їм.

Депутат Анатолій Таранушич попередив про можливість того, що керівник нового органу не повинен бути наділений необмеженими можливостями впливу на медичні заклади, аж до вирішення кадрових питань по заміні керівництва.

Міський голова Олександр Копелець сказав, що має бути «погляд збоку» не лише на медицину, а й на освіту.

Рішення на сесії прийняли. Це означає, що спочатку депутати створять комісію, яка вибиратиме членів спостережної ради. А потім уже оті члени почнуть своє спостереження за роботою медиків.

Конкретних прикладів, методів і способів, за допомогою яких спостережна рада покращить стан надання медичних послуг, які можна було очікувати, ніхто не навів.

Зважаючи на українські і кобеляцькі реалії узаконеного феодалізму, можна спрогнозувати, що члени подібних рад просто будуть узаконювати зміщення, або навпаки, призначення на керівні посади. Адже зараз керівництво громад не може самостійно призначати чи знімати головних лікарів. А так з’явиться механізм. Можна не сумніватися в тому, що спостережна рада буде в Кобеляках не менш «ручною», аніж депутатський корпус. І не мине й року, як почнуть «знімати» Казирода та Коломієць. Або ті «нагнуться».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
3 вересня 2021, 16:05 | Кобеляки | Політика



1. arturwanga / 3 вересня 2021, 21:09 Цитувати
Я,Ковач Артур Йосипович бажаю спостерігати за медиками, давайте адресу куди звертатися щоб записатися.

Змінено 03.09.2021, 21:12
2. Dormidont / 3 вересня 2021, 21:38 Цитувати
1.arturwanga
«Я,Ковач Артур Йосипович бажаю спостерігати за медиками, давайте адресу куди звертатися щоб записатися»

Полтавська обласна психоневрологічна лікарня. Чекаємо на Вас.
3. Slavko / 3 вересня 2021, 23:12 Цитувати
Типовий випадок. У них вічно якісь інструкції. Ліс горить - інструкція, посадка - далеко, болото - машина поламається...
А так гасять хати і гаражі. На жаль.
Може, я в чомусь не правий але коли останній раз їх бачив - вони ходили містом, посміхалися, добре проводили свій час. Робочий...
Не було стурбованості на обличчах і проблем. Як виявилося під час пожежі - є! Не зрозуміло, навіщо зарплата і для чого взагалі та пожежна частина.
Щоб хлопці добре почувалися. Ще видно й по блату туди повлаштовувалися. Пожежна богодєльня

Змінено 03.09.2021, 23:14
4. NataliaNikolaev / 4 вересня 2021, 09:39 Цитувати
1.arturwanga
«Я,Ковач Артур Йосипович бажаю спостерігати за медиками, давайте адресу куди звертатися щоб записатися.
»

Знаю цю людину,знаю його дружину яка можна сказати в лікарнях частий гість,впевнена що ця людина побаче все, і поспостерігає на користь громади а не Копильця.
5. саша ставицький / 4 вересня 2021, 10:55 Цитувати
Та давайте вже наймати в наглядову раду іноземців , а то якось не модно буде , що кругом наглядають іноземці , а в Кобеляках Ковач.
6. саша ставицький / 4 вересня 2021, 11:03 Цитувати
Чи не пора набратись розуму і припинити створення нікому непотрібних угрупувань за інтересами.Є державні органи , які повинні контролювати роботу державних і комунальних установ. І здається вже потрібно хоч вивіски повішати на підпільні підприємства , ідеш і не знаєш , можливо на підпільних підприємствах в Кобеляках клепають танки , чи виготовляють стратегічні бомбардувальники
7. EuqeneMukhin / 4 вересня 2021, 11:55 Цитувати
Вся проблема в тому, що поки ми ненавчимося обирати, дійсно людей які будуть турбуватися за громаду а не грабувати ії, так і буде як зараз. Подивіться кого ми наобирали в депутати та керівництво нашаі ОТГ,як казали самих достойних що аж соромно за таких достойних, одні за землю продалися Копельцю, другі за посади. ГАНЬБА!!!!!
8. orakul / 5 вересня 2021, 17:03 Цитувати
6.саша ставицький
«Чи не пора набратись розуму і припинити створення нікому непотрібних угрупувань за інтересами.Є державні органи , які повинні контролювати роботу державних і комунальних установ.»

Не так все просто, як на перший погляд здається. Не треба все валити на Копельця. Є Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про спостережну раду закладу охорони здоров’я". Що вони хочуть цим добитися, пока не ясно. Може будуть заставляти поголовно вакцинуватися. І тут депутати згодяться, та й активізм Ковача теж. Як на мене, так я б перевірив де у неприбуткової комунальної установи 1,5 млн. на ренгенаппарат із Європи. (читай непотріб). Про це було в Ехо. Посилання на moz.gov.ua

Змінено 05.09.2021, 17:04
9. Den67 / 5 вересня 2021, 17:26 Цитувати
8.orakul
«Не так все просто, як на перший погляд здається. Не треба все валити на Копельця. Є Проект постанови Кабінету Міністрів України "Про спостережну раду закладу охорони здоров’я". Що вони хочуть цим добитися, пока не ясно. Може будуть заставляти поголовно вакцинуватися. І тут депутати згодяться, та й активізм Ковача теж. Як на мене, так я б перевірив де у неприбуткової комунальної установи 1,5 млн. на ренгенаппарат із Європи. (читай непотріб). Про це було в Ехо. »

О боже, яка вакцинація , який там нагляд над медиками... Це наступна імітація роботи, контроля і т.п. Така ж сама як і ще недавно переатестація мєнтів. Теж створювали комісії, з журналістами, громадськими діячами та активістами. І що? Відібрали найкращих в поліцію? В Кобеляках дуже багато стало нових фізіономій в поліції-міліції? Лише поділили мєнтів, на тих хто забашляв членам комісії і пройшов, і на тих хто забашляв суддям і через суд проліз назад в крісло. Ну і члени комісії поправили своє фінансове становище.
От і тут, очередна кормушка для тих хто пролізе до цієї ради. Он Ковач аж уже забігав від ентузіазму.
6.саша ставицький
«Є державні органи , які повинні контролювати роботу державних і комунальних установ.»

Дуже хороше насправді зауваження. Є відповідні дер. органи, які мають контролювати і отримують за це зарплату. Але замість того щоб навести порядок в контролюючих органах, ми створюємо ...нові контролюючі органи. А далі? Створимо ще одну спостережну раду для нагляду за попередньою?
4.NataliaNikolaev
«впевнена що ця людина побаче все, і поспостерігає на користь громади а не Копильця. »

Аха-ха-ха-ха! На користь громади? Мовчіть, бо не витримаю і напишу, що це за «активіст» такий Ковач. Напишу його біографію і коли та чого став "активістом".
10. DonchenkoLyubov / 5 вересня 2021, 22:17 Цитувати
9.Den67
«Мовчіть, бо не витримаю і напишу, що це за «активіст» такий Ковач. Напишу його біографію і коли та чого став "активістом".
»

Вже олин пришелепок такий самий як Den67 писав, але виявилося це були просто вибори.
Аха-ха-ха-ха!Тепер другий вирішив підтримати Копельця , так проснись пришелепок вибори скінчилися давно.
11. Den67 / 5 вересня 2021, 23:21 Цитувати
10.DonchenkoLyubov
«Вже олин пришелепок такий самий як Den67 писав, але виявилося це були просто вибори.
Аха-ха-ха-ха!Тепер другий вирішив підтримати Копельця , так проснись пришелепок вибори скінчилися давно. »

По перше я здається вас не ображав. По друге, вискажусь понятною тобі мовою, Любаша, Ковач за гроші, влаштовує цирк під назвою "громадська діяльність" і готовий обслуговувати будь-кого, хто йому заплатить, хоч і того ж Копельця. А такі пришелепкуваті дурники як ти, і тобі подібні, аж пищите від радості "активіст!, громадський діяч!". Саме цікаве в тому, що такі недолугі виборці як ти, і організували вертеп, який зветься нинішньою міською радою. Ви думаєте, якщо критикує Копельця, то автоматично захисник громади і чесна людина? Он вибрали по такому принципу зграю "захисників", довольні? Щирий вам уклін, за ще 5 років грабунку міста.
P.S. А частина тих хто голосував за Копельця і Ко, зробили все по тому ж принципу - подивились на його оппонентів, та "активістів", і вирішили, що якщо Санич проти ТАКОГО кодла, то він теж "спаситель". Спаситель свого кармана, хіба що.
P.P.S. Ну і справедливості ради, частина голосувала просто так, або фото понравилось....Генії б.....ь.
12. SerSergeevich / 6 вересня 2021, 00:41 Цитувати
11.Den67
« Ковач за гроші, влаштовує цирк під назвою "громадська діяльність"»

А чим, той Ковач, зараз займаэться ?
13. orakul / 6 вересня 2021, 15:46 Цитувати
9.Den67
«
О боже, яка вакцинація , який там нагляд над медиками... Це наступна імітація роботи, контроля і т.п. Така ж сама як і ще недавно переатестація мєнтів.»

Та я ж не заперечую. Я просто написав про те що не з ОТГ ноги ростуть, що команда зверху. Ну а коль у нас уже тіпа розмова і ви таки в курсах що де і почім, то яка ваша думка про те що я запитував "де у неприбуткової комунальної установи 1,5 млн"? Звісно, що цим повинні б були занятись мєнти і КРУ, але ні одного ні другого по суті нема.
14. DonchenkoLyubov / 6 вересня 2021, 20:52 Цитувати
11.Den67
«Den67»

Я неможу зрозуміти, а чому основний Кобеляцький викривач так різко заткнувся? Виявляється ви баба, яка несе своім язиком що попало, і про кого попало, незнаючи даже тих, про кого верзете всяку дурню.
13.orakul
«де у неприбуткової комунальної установи 1,5 млн"»

МОЗ буде виділяти ці кошти,буде співфінансування знаток ти ватний.
15. orakul / 7 вересня 2021, 12:46 Цитувати
14.DonchenkoLyubov
«МОЗ буде виділяти ці кошти,буде співфінансування знаток ти ватний.
»

Ах он воно що, МОЗ буде виділяти... Так може хай той МОЗ почитає ОСНОВНИЙ ЗАКОН України і спочтаку виділить кошти на лікування людей, щоб вони не побиралися у соцмережах і біля маркетів з простягнутою рукою. Нагадаю тобі, що в ст. 49 Конституції чорним по білому написано «У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно;»
А ще нагадаю, що коли супрунші і К започатковували так звану медрехформу спрямовану на знищення залишків "совкової", чи може як ти скажещ «ватної» медицини, то вони лошарам казали, що ціллю їхньої рехворми є забезпечення конституційного права громадян на безоплатне лікування. А тепер виходить, що ціллю рехворми є скупка гейропейського непотрібу і сумнівних вакцин?
16. IgorSergeevich / 7 вересня 2021, 20:49 Цитувати
11.Den67
« Den67»

11.Den67
« Ковач за гроші, влаштовує цирк під назвою "громадська діяльність" і готовий обслуговувати будь-кого, хто йому заплатить»

Це Ви спутали, Ковача із Гунжелем, у якого Ковач на побегушках був, і Гунжель на цьому добре заробляв,але там крім Паші гроші ніхто не отримував.І це правда.Паша бере гроші у всіх.І влаштовує цирк під назвою "громадська діяльність" .
17. orakul / 8 вересня 2021, 08:20 Цитувати
15.orakul
«Так може хай той МОЗ почитає ОСНОВНИЙ ЗАКОН України і спочтаку виділить кошти на лікування людей, щоб вони не побиралися у соцмережах і біля маркетів»

Ну от і зводимо тепер дебет з кредетом. На 8.00 8 вересня поставили за мій комент два лайки і три дизлайки. Більшій половині читачів не подобається щоб їх лікували безполатно. Цікаво, якби сайт дозоволяв ставити лаки усім, яка б тоді картина була? Думаю що така сама, бо багатьом дуже хочеться до гейропи а гейропа у їх розумінні - це суцільні рехворми
18. Den67 / 9 вересня 2021, 17:58 Цитувати
14.DonchenkoLyubov
«Я неможу зрозуміти, а чому основний Кобеляцький викривач так різко заткнувся? Виявляється ви баба, яка несе своім язиком що попало, і про кого попало, незнаючи даже тих, про кого верзете всяку дурню.»

Судячи по ніку, то баба це ти, чи ви, чи воно (як зараз стає модно). І не заткнувся, а зайнятий був, життя йде не лише в інтернеті.
16.IgorSergeevich
«Це Ви спутали, Ковача із Гунжелем, у якого Ковач на побегушках був, і Гунжель на цьому добре заробляв,але там крім Паші гроші ніхто не отримував. . »

Ви праві, але частково, частково в тому, що був., а не є. І Ковач за спасибі не бігає. Розкажу дещо, чого я зацікавився хто це такий і звідки дещо знаю.
Ви думаю чули, що цей активіст є (серед багато різного) «захисником» не тільки собак, а і кобеляцьких лісів. Але робить це в своїй "манері". Два роки тому, мій тесть купив машину дров, їх звалили йому під двір і він зазвав мене пити горіл... тобто складати дрова. І от в процесі, до нас забіг цей, тоді ще мені незнайомий, «активіст» і став репетувати про дозвіл на вирубку, конституцію і трясти мобільником, де він начебто зняв це наше велике порушення яке підриває устої держави. І можна звісно було б погодитись, потрібно контролювати походження деревини, якби не одне але... в процесі цей персонаж оголосив, що або він напише на нас заяву за вирубку всих лісів від Полтави до Дніпра, або.....1500 грн. на бочку. Як Ви розумієте єдине що він отримав, так інструкцію, куди він може сходити в пошуках грошей.
І от тоді я почав цікавитись персонажем, і виявилось, що про нього багато хто знає. І що він регулярно намагається «подоїти» покупців і продавців дров. Але хохма в тому, що багато хто знає його як.....одного з чорних лісорубів району! Який свого часу обнаглів до того що спробував шантажувати хазяїв пилорам, організаторів випилювання лісопосадок та лісничих. Після цього його трохи заспокоїли, але в ліс дорогу закрили. Тепер в нього новий бізнес - трясти сіряків і активнівнічати. І це далеко не все.

Змінено 09.09.2021, 17:59
19. IgorSergeevich / 9 вересня 2021, 23:45 Цитувати
18.Den67
« Den67»

Але є ще один активист із Лісного.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.