П’яна їзда. Смертельна аварія. Три роки тюрми

П’яна їзда. Смертельна аварія. Три роки тюрми

Такими виявилися наслідки «відпочинку» компанії з Руденківки.

 

Один загиблий і четверо потерпілих

5 червня Відділ комунікації поліції Полтавщини повідомив, що днем раніше на автодорозі Дубина — Руденківка зіткнулися автомобіль «Фольксваген Гольф» під керуванням водія 2004 року народження та мотоцикла «Хантер Б-200», яким управляв чоловік 2000 року народження.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди, неповнолітній водій автомобіля загинув на місці події. Пасажири легковика 1978-го та 2005 років народження отримали тілесні ушкодження й були госпіталізовані до Новосанжарської районної лікарні.

Водій та пасажир мотоцикла 2005 року народження також доставлені в медзаклад.

Згодом на сайті Головного управління Нацполіції з’явилася інформація,що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 (Порушення Правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) та за статтею 287 (Допуск до керування транспортним засобом особи, яка не має права на керування транспортним засобом) ККУ.

7 червня слідчий повідомив мешканцю Руденківки 1978 року народження про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 287 ККУ.

 

Летальна поїздка в Балівку

27 серпня суддя Новосанжарського районного суду Ольга Шарова-Айдаєвої винесла вирок у справі про летальну дорожньо-транспортну пригоду.
Згідно з матеріалами справи, 4 червня обвинувачений упродовж дня вживав спиртні напої. Близько 16:00 він зустрівся в Руденківці зі своїм знайомим, який теж був напідпитку.

Далі підсудний разом зі знайомим та ще двома пасажирами поїхали на його автомобілі «Фольцваген Гольф» із Руденківки в Балівку. За кермом перебував приятель обвинуваченого, якого той зустрів у Руденківці.

Поїздивши дорогами Новосанжарщини, компанія вирішила повернутися на місце їх початкової зустрічі. Близько 20:40, рухаючись автодорогою Дубина — Руденківка,  зі сторони Клюсівки, при в`їзді в Руденківку, водій «Фольцвагена» вирішив обігнати із правого боку мотоцикл Хантер W-200 та допустив зіткнення.

Після удару водій не впорався із керуванням, автівка перекинулася і злетіла в кювет.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди один із пасажирів отримав ушкодження середнього ступеня тяжкості. Водій автомобіля помер на місці аварії.

Власника «Фольквагена» обвинуватили в допущенні до керування транспортним засобом особи, яка перебувала в стані алкогольного сп`яніння та не має права на керування транспортним засобом (стаття 287 ККУ).

Допитаний у ході судового розгляду справи обвинувачений визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення. Щиро розкаявся у вчиненому та просив його суворо не карати.

У результаті суд ухвалив визнати жителя Руденківки винним в пред`явленому обвинуваченні у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 287 КК України, і призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з відповідальністю за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, на строк 2 роки.

Стягнути з підсудного в дохід держави процесуальні витрати, пов`язані з проведенням експертиз у сумі 2402,68 гривні.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
9 вересня 2021, 10:07 | Полтава | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.