Міські комунальники почали віддавати борги

Міські комунальники почали віддавати борги

Напевне, у зв’язку з цим депутати дозволили «Водоканалу Плюс» взяти нові боргові зобов’язання.

У ході останньої за ліком сесії Кобеляцької міськради Олександр Копелець запропонував депутатам проголосувати за те, щоб надати дозвіл міським комунальникам взяти кредит у «Полтава-банк» на суму два мільйони 262 тисячі гривень. За ці гроші планують придбати чи то бульдозер, чи то автобуси. Що саме — прозвучало, як завжди, нерозбірливо. Більш чітке формулювання, швидше за все, запишуть уже в протоколі сесії.

Пропонуючи депутатам дати «добро» за отримання комунальниками кредиту, міський голова зазначив, що попередній, взятий у 2019 році в тому ж «Полтава-банку», «Водоканал Плюс»! нібито вже погасив.

Окрім того, Олександр Копелець сказав, що «Водоканал Плюс» успішно працює, не має боргів, у тому числі і по податках.

Олександр Олександрович підкреслив:

— Ну, може якісь мєлочі по ПДВ. Можете перевірити.

Депутати дружно проголосували. Звичайно ж, перевіряти правдивість слів міського голови про те, що комунальники живуть без боргів, ніхто не став.

Але ми скористалися пропозицією Олександра Олександровича і перевірили, чи каже він правду, чи збрехав. Інформацію про банківський кредит «Водоканалу»  редакція, звичайно ж, отримати не змогла. Банківська таємниця, господарська діяльність, гроші небюджетні  та інші перепони фактично унеможливлюють отримання офіційної інформації легальним способом.

А ось інформація про стан заборгованості кобеляцького комунального підприємства «Водоканал Плюс» постійно є у відкритому доступі.

Так от, станом на 1 серпня поточного року податковий борг за «Водоканалом» залишався. Сума  — 258 тисяч 424 гривні. Із них лише 128 гривень комунальники винні місцевому бюджету. Усе інше  — борг перед бюджетом державним.

Що ж, можливо, 258 тисяч  — це й «мєлочь». Але борг же таки є. Хтось знову збрехав.

Хоча, заради справедливості, потрібно відзначити, що борг «Водоканалу Плюс» десь із травня поточного року почав стрімко зменшуватися.

Якщо «на піку», конкретніше, 1 квітня 2021 року, «водоканалівці» мали борг у сумі більше мільйона гривень, то вересневі 258 тисяч — це таки в п’ять разів менше.

Яким чином було досягнуте подібне покращення фінансового стану підприємств, наразі не відомо. Швидше за все, борги «Водоканалу» почали гасити грошима з міського бюджету. Адже після створення громади, він, міський бюджет, суттєво збільшився.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
11 вересня 2021, 10:30 | Кобеляки | Фінанси

1. orakul / 15 вересня 2021, 09:00 Цитувати
От нефіг робить, як шукати якісь копійки - мульйон туди, мульйон сюди. Ну погасили з бюджету борги, ну й фіг з ним, з тим бюджетом, він же наш, громади, і водоканал наш. Поки що наш... можливо. Зараз на кону земля а не бюджет. Куди вона подінеться? - вот вАпрос. Зельц вже їздив з доповіддю до так званого Світового банку. А нарід дума, що то він до Байдена їздив просити оті джевеліни які вони вже 7 років просять. Гідні ж тепер стали. Із самого післямайдану про ті джавеліни тільки й балачок. Вже сіли б і самі їх зробили. От тільки нафіг вони потріні, я так і не поняв.
Так до чого це я все писав? До того, що поки пришелепкам будуть забивати голови усякими там бюджетами, ямами на дорогах, чи крадіжками дров с сталінських посадок, у них вкрадуть всю землю і все житло. Вірніще.. не вкрадуть а тіпа законно повернуть у свою власність... згідно писанія. Ну написано ж "И народ твой... на веки наследует землю,". З землею тут все ясно. Справа в тім, що до землі ще й будинки потрібні... цілі города сам тіпа Бог обіцяв, навіть клявся. О блін! Так і написано, не просто землю а й те що на ній "Он клялся отцам твоим, Аврааму, Исааку и Иакову, дать тебе с большими и хорошими городами, которых ты не строил; И с домами, наполненными всяким добром, которых ты не наполнял.."
2. orakul / 15 вересня 2021, 09:49 Цитувати
До чого я це написав? А до того, що надто швидко все відбувається. Хоч і сказано було «И будет Господь, Бог твой, изгонять пред тобою народы сии мало помалу; не можешь ты истребить их скоро...." Очевидний якийсь форсаж. Чи то так в небесній канцедярії запланували, что так сказать "перегиби на мєстах". Думаю, що перегиби, не перший же раз... Намішали все в купу - і землю, і города з будинками, і вакцинацію. Ну блін сказано ж "не можешь ты истребить их скоро" А воно дуже хочеться аби скоріше... Може не вийти.
Це вступ такий довгий.
Отже з зезмлею все ясно. Землі мандець. Якщо якісь хвермери щось собі і вирвуть, то це не надовго.
Мені не ясно з будинками комунальної власності. Очевидно тільки, що земля під ними вільна й не має кадастрового номера. Ну тіпа купуйте у кого є гроші. Кожен може це сам перевірити. Й от ця тема не цікавить ні депутатів ні журналістів, хоча дехто сам живе в комунальних будинках.
А головний прикол в тім, що як заявляють обізнані люди, будинки комунальної властності не перебувають ніде на балансі. Колись вони були на балансі в Водоканалі. Тепер їх там нема. Більше того, при передачі документації Водоканалу від Дяченка не було і проектно-технічної документації на будинки. Її і зараз нема. Де вона, у Путіна чи в палестинах - це нікого не цікавить.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.