Біля «Нижньоворсклянського» знову браконьєрили

Біля «Нижньоворсклянського» знову браконьєрили

Цього разу працівники рибоохоронного патруля затримали двох порушників.

За інформацією Полтавського рибоохоронного патруля, у суботу, 4 вересня, під час проведення рейду акваторією Кам’янського водосховища інспекція викрила грубе порушення Правил рибальства.

Близько 6-ї ранку працівники рибоохоронного патруля виявили двох браконьєрів, котрі  з дерев’яного човна сітками ловили рибу. Загальна довжина заборонених засобів лову склала майже 250 метрів.

На сітки правопорушники незаконно добули 45,5 кілограма риби. Зокрема, карась сріблястий — 57 штук, сом — 3 штуки та по одному лящу і судаку.

За підрахунками патрульних, сума нанесених збитків рибному господарству України склала 5 170 гривень.

Правопорушення задокументовано на острові Вільховацький, що знаходиться в межах регіонально-ландшафтного парку «Нижньоворсклянський» (Кам’янське водосховище), поблизу села Шевченки Кобеляцької громади.

На місце події рибоохоронний патруль викликав правоохоронців, аби спільно оформити правопорушення.

На браконьєрів складено протоколи про адміністративне правопорушення за частиною 4 статті 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову, човен та незаконно добуту рибу вилучили до відповідного рішення суду.

Поліція розпочала досудове розслідування за статтею 249 Кримінального кодексу України (Незаконне зайняття рибним промислом). Тривають слідчі дії.

Працівники Полтавського рибоохоронного патруля закликають громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Про виявлені порушення можна повідомляти на «гарячу лінію» за номерами: (067) 329-29-22 та (067) 329-39-66.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
9 вересня 2021, 16:38 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.