У Степовому відзначили День села

У Степовому відзначили День села

17 вересня мешканці невеличкого село Степове зібралися великою родиною на святкування дня населеного пункту.

Свято відбулося на славу, бо на День села зібрались найрідніші люди: ті, які працюють заради добробуту села, які тут народились, живуть і своїми справами уквітчують свою маленьку батьківщину.

Не оминули свято і гості. З щирими словами вітань та побажань до присутніх звернулася секретар виконавчого комітету Білицької селищної ради Любов Васюта. Вона передала поздоровлення від голови громади Миколи Скрильника, виконавчого комітету та депутатського корпусу, привітавши всіх із Днем села, побажавши мирного неба над головою, Божих благословінь для кожної родини, міцного здоров’я, добра, злагоди та благополуччя, процвітання, розвитку, добробуту для Червоноквітівського старостинського округу.

Грамотами Білицької селищної ради за активну громадську позицію, особистий внесок у розвиток територіальної громади та з нагоди святкування дня села нагороджена Світлана Стрюк.

Діловод Червоноквітівського старостинського округу Тамара Жовтяк побажала миру і єдності, щоб на кожній вулиці, у кожному домі, у кожній родині жило добро та злагода, поєднуючи всіх у згуртовану та дружну громаду. Діловод вручила подяки активістам села — Тетяні Цікурі та Світлані Стрюк, а також депутату Білицької селищної ради Петру Слокві за спонсорську допомогу, який подарував альтанку і дитячий майданчик.

Петро Слоква теж привітав селян, побажавши усіх гараздів.

Також із вітальними словами виступив директор підприємства комунальної служби «Старт» Сергій Яковський та нагородив свого колегу Олексія Каракуцю грамотою за сумлінну й віддану працю.

Висловили слова вдячності та подяки активісти села Світлана Стрюк і Тетяна Цікура старості Червоноквітівського старостинського округу Петру Онищенко, депутату Білицької селищної ради Петру Слокві та приватному підприємцю Анатолію Близнюку за підтримку в усіх ідеях та починаннях жителів Степового.

Село Степове — найрідніше, красиве і квітуче, і назва в нього наймиліша. Але все ж справжньою окрасою є люди. Жителі, які щодня своєю клопіткою працею збагачують та розвивають село. Вони скромні та працьовиті, вони не звикли до слави, але їх щоденна праця, життя — то джерело людської мудрості й самовідданості. І саме, в День свята села, його організатори порадували теплими словами односельчан, які відзначали в цьому році ювілейні круглі дати дня народження, «круглі» дати подружнього життя, а також старожилів села, яким понад 80 років. Ювілярам вручили подарунки.

Концертна програма складалася з пісень, танцювальних номерів у виконанні аматорів художньої самодіяльності Сухомаячківського сільського будинку культури під керівництвом художнього керівника Тетяни Цікури. Директор Будинку культури Петро Проскурня. Гумореску читав Іван Савченко.

Також працювали дитячі атракціони. Усіх присутніх пригощали юшкою, варениками та смаженою картоплею.

Після концерту для відпочиваючих грала «жива музика» та гучно лунали фейєрверки.

Свято закінчувалось, але людям не хотілось розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини на свято.

Підсумувавши це дійство, хочеться в черговий раз засвідчити, що жителі Степового — це гідні господарі свого села й готові надалі возвеличувати його славу, йти вперед, писати нову історію.





Автор: Сергій АНАНЕНКО, методист гуманітарного відділу виконавчого комітету Білицької селищної ради
24 вересня 2021, 17:45 | Кобеляки | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.