З державного бюджету для громад Полтавщини спрямовано 23 млн. грн. на придбання житла дітям-сиротам

З державного бюджету для громад Полтавщини спрямовано 23 млн. грн. на придбання житла дітям-сиротам

У Державному бюджеті України на 2021 рік передбачено субвенцію, кошти якої призначені для сприяння реалізації прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, після досягнення ними шістнадцяти років, осіб з їх числа на гідні умови самостійного життя шляхом забезпечення місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування фінансовими ресурсами для придбання житла для них.

Кошти державної субвенції між місцевими бюджетами розподіляє регіональна комісія при Полтавській обласній державній адміністрації.

Тож вісімнадцять територіальних громад області найближчим часом отримають субвенцію з державного бюджету у сумі понад 23 млн грн. За ці кошти виплатять компенсації на придбання житла для 71-ї особи з числа дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

Зазначимо, що місцева комісія з питань формування пропозицій стосовно потреби щодо спрямування у 2021 році субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, яка діє при Кобеляцькій міській раді, подала необхідні документи на отримання субвенції 24-м особам, які цього потребують.

13 жовтня 2021, 13:20 | Полтавщина | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.