Патрульні склали тисячу протоколів за п’яне кермування

Патрульні склали тисячу протоколів за п’яне кермування

На Полтавщині патрульні з початку року склали понад тисячу протоколів на водіїв, які перебували за кермом у стані сп’яніння. Про це розповіла речниця патрульної поліції Полтавської області Наталія Костильова. Патрульні поліцейські на території Полтавської області з початку року склали 1 063 протоколи на водіїв за керування транспортними засобами в стані сп’яніння.

Крім того, із початку року зареєстрували 116 аварій за участі нетверезих водіїв. У них травмувалася 41 людина та чотири загинули. Про це розповіла речниця патрульної поліції Полтавської області Наталія Костильова.

«Уночі 8 жовтня в Полтаві, на вулиці Половки, патрульні побачили автомобіль «Opel Astra», який їхав з порушенням Правил дорожнього руху. Результат огляду в Полтавському обласному наркологічному диспансері показав один проміле. Це в п’ять разів перевищує допустиму норму. На водія патрульні склали протокол за те, що він у стані сп’яніння перебував за кермом та постанову за порушення правил керування транспортним засобом», — розповіла речниця.

За словами Наталії Костильової, про те, що за кермом, імовірно, перебуває нетверезий водій, до поліції можуть повідомляти очевидці. Тоді патрульні мають орієнтування на вказаний транспортний засіб та можуть його зупинити для перевірки. Або ж патрульні помічають, що водій на дорозі порушує Правила дорожнього руху, а коли зупиняють можуть виявити в нього ознаки сп’яніння.

За керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння передбачена відповідальність за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це стосується і їзди під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Якщо водій порушив уперше, за це передбачено 17 тисяч гривень штрафу, вдруге — 34 тисячі гривень, втретє — 51 тисяча гривень.

16 жовтня 2021, 15:08 | Полтавщина | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.