Невакцинованих чиновників та педагогів відсторонять від роботи

Невакцинованих чиновників та педагогів відсторонять від роботи

Працівників українських держустанов та педагогічних закладів, які ухиляються від щеплень проти коронавірусу, відсторонятимуть від роботи з 8 листопада.

Керівники українських органів державної влади, держпідприємств або закладів освіти повинні відстороняти від роботи без збереження заробітної плати нещеплених працівників, для яких вакцинація проти COVID-19 є обов'язковою. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України від 20 жовтня, оприлюдненій в понеділок, 25 жовтня.

В урядовому документі зазначається, що нова норма набуде чинності за два тижні – з 8 листопада. Раніше відповідний документ із переліком професій, які підлягають обов'язковому щепленню, оприлюднило міністерство охорони здоров'я. До нього увійшли працівники усіх освітніх закладів незалежно від типу власності, а також усі співробітники центральних органів виконавчої влади та місцевих адміністрацій.

Відповідно до постанови уряду, відсторонення має діяти до моменту вакцинації. Норма не поширюватиметься на громадян, які мають абсолютні протипоказання до щеплення від коронавірусу і готові надати медичний висновок про наявність таких протипоказань.

26 жовтня 2021, 15:32 | Полтавщина | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.