Копелець пробує забрати землю в Жука…

Копелець пробує забрати землю в Жука…

На своїй черговій сесії міські депутати проголосували за те, аби скасувати рішення іншого органу місцевого самоврядування про виділення землі кільком підприємцям. Серед тих, у кого хочуть забрати земельну ділянку, — колишній заступник голови Кобеляцької РДА, а нині фермер, Олександр Жук.
Олександр Георгійович на прохання редакції прокоментував рішення міських депутатів. Він наголосив, що воно йому нічим не загрожує і ніяких емоцій, окрім розчарування в деяких людях, не викликає.

Та спочатку — передісторія. На черговій сесії Кобеляцької міської ради розглянули питання із такою назвою:

«Про ініціювання Кобеляцькою міською радою визнання недійсними договорів оренди земельних ділянок, укладених Кунівською сільською радою з Жуком О. Г. та Мороз Р. П., шляхом уповноваження Решетилівської окружної прокуратури Полтавської області на представлення інтересів у суді».

Депутати проголосували за те, щоб його прийняти. І цим самим уповноважили прокуратуру через суд скасувати рішення, яким Кунівська сільрада у свій час надала в оренду 43 гектари землі Олександру Жуку і 16 гектарів Раїсі Мороз.

Як зараз прийнято, на сесіях міської ради голосували за це рішення депутати майже одноголосно. І без обговорення. Лише після голосування депутат Микола Андрієнко задав питання. Щоправда, воно стосувалося причин відмови в продовженні договорів оренди з іншими аграріями.

Через кілька днів після сесії редакція звернулася до Олександра Жука, як фігуранта прийнятого депутатами рішення. Він погодився прокоментувати ситуацію.

Олександр Георгійович сказав:

— Нічого, ніяких наслідків для мене, окрім певного розчарування в деяких людях, це голосування немає. Я передивився матеріали сесії. Потім подзвонив декому із депутатів. І запитав, чому вони голосували за те, щоб спробувати забрати в мене землю. Один депутат почав говорити, що він за це не голосував. Але ж у матеріалах сесії записано, що його голос був «за». Оце мені дійсно неприємно, цього я не очікував. А все інше… Звичайно, я не суддя і не прокурор, але на мою думку, якщо ми живемо в державі хоча б із якимись залишками права, то дана забаганка чи то депутатів, чи самого Копельця, навіть до суду не дійде. Чому? Причина одна. Але вона дуже проста і вагома. Я отримав землю законно. Окрім того, я спочатку виготовив усі документи, передбачені законодавством, а потім приступив до обробітку. Інакше й бути не могло. Я ж сам у свій час очолював комісію при РДА, яка займалася земельними питаннями, і тому знаю, що за відповідальність може настати після порушення.

Олександр Жук розповів, що мова йде про 43 гектари землі, які у свій час знаходилися в колективній власності. У ході земельної реформи сільради отримали право нею розпоряджатися. Він написав заяву до сесії Кунівської сільської ради. Рішенням депутатів отримав дозвіл на оренду цієї земельної ділянки. Потім виготовив необхідну технічну документацію, зареєстрував своє право в державного реєстратора. Після цього виготовив ще кілька проектів, у тому числі й отримав еколого-економічне обґрунтування на зміну цільового призначення земель, тобто перевів луки і пасовища в ріллю.

Фермер підсумовує:

— Я діяв чітко в межах українського законодавства. І тепер сплю, точніше, працюю на цій землі, спокійно. І буду працювати, за щоб там кобеляцькі депутати не голосували.

У принципі, позицію міських депутатів щодо припинення розорювання луків і пасовищ можна було б лише вітати. Якби це було дійсно боротьбою за екологію рідного краю. Якби це була дійсно така позиція. Але поки що про це говорити зарано. Таке дійство більше схоже на спробу запровадити вибіркове правосуддя, коли друзям — усе, іншим — закон.

 

... А Гунжель шукає кримінал на Копельця

Історія з рішенням кобеляцьких депутатів де-факто відібрати землю в Олександра Жука та інших підприємців отримала неочікуване продовження.
А саме — присутній на сесії депутат білицької громади Павло Гунжель написав заяву до поліції з вимогою відкрити кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень міським головою Олександром Копельцем та секретарем міськради Володимиром Жуковим.
Як розповів редакції сам Гунжель, спочатку поліцейські відмовилися відкривати кримінальне провадження. Тоді він звернувся до суду. І кримінальну справу відкрили, згідно із судовим рішенням. Мова йде про статтю про перевищення влади.

 

Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем

1. Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, — карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Свій вчинок Гунжель пояснює наступним чином. Він каже:

— Як відомо, згідно із чинним законодавством, матеріали на сесію готує міський голова та секретар. Отже, саме Копелець і Жуков причетні до того, що депутати прийняли завідомо незаконне рішення. Ніхто не наділяв їх повноваженнями скасовувати рішення іншого органу місцевого самоврядування. Це ж що в Кобеляках відбувається? А відбувається явне свавілля. Із  подачі керівництва ради по нікому невідомому і незрозумілому принципу намагаються відмінити рішення інших рад. Може, Копелець і компанія надумають і рішення Верховної Ради скасовувати? І ще питання. У чиїх інтересах діє кобеляцька влада? От це ми спробуємо дізнатися. Я не тішу себе ілюзіями щодо дій поліцейських по доведенню кримінальної справи до суду. Але в ході розслідування будуть виясняти, хто ж є автором подібного кобеляцького ноу-хау. І я, як заявник, теж про це знатиму. І повідомлю громаду. А взагалі, можу сказати, що вже шокований тим, що діється в міськраді. У порівнянні з Кобеляками, у Біликах ледве не торжество закону. А тут можна взагалі цілі сесії скасовувати через суд. Ну та нічого, привчили білицьку владу до дотримання вимог законодавства і регламенту, привчимо і кобеляцьку.

Гунжель обіцяє, що це не остання кримінальна справа, порушена за фактом тих чи інших дій у Кобеляцькій міськраді. У телефонній розмові він натякнув, що депутатам міськради теж потрібно готуватися до майбутніх кримінальних справ.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
12 листопада 2021, 18:48 | Кобеляки | Політика



1. василь овсієнко / 13 листопада 2021, 10:08 Цитувати
Дуже цікава ситуація.І якби ми дійсно жили в правовій державі , то такого питання не могло виникнути.Замітьте , що жоден із рядових бувших колгоспників не отримав в оренду та ще і для розорювання луки.Спочатку потрібно питати , на яких підставах Кунівські депутати голосували за надання луків для розорювання? І подібне не тільки в Кунівці , недавно подібне було в Сухинівці.Коли депутати голосували , чи знали вони за що голосують , що голосують , порушуючи природоохоронне законодавство?Знали.Але спрацював авторитет пана Жука.Відносно заяв пана Гунжеля , він правий , що нинішні депутати не вправі відміняти раніше прийняте рішення , навіть коли воно було незаконним , але на даний час , коли вірити публікації , вони не відміняли раніше прийняте рішення , а проголосували тільки за звернення до суду , і не важливо , запропонував це Копилець , чи хтось інший , тут криміналу немає , тож це питання вирішуватиме наш самий гуманний суд.
2. василь овсієнко / 13 листопада 2021, 11:34 Цитувати
Ще хочу звернути увагу , чи відповідатиме хоч колись по закону той , хто переводив луки і пасовища в орні землі , чи користувався він природоохоронним законодавством? Адже подібне зараз з лісосмугами , яким до цього часу не знайшли господаря і валять все підряд , а дозволи на вирубку надають кому заманеться.
3. Vova / 15 листопада 2021, 10:25 Цитувати
1.василь овсієнко
«Кунівські депутати голосували за надання луків для розорювання»

Вони й не голосували за розорювання, лише за оренду.
А орендар згідно ст.52 ЗКУ має законне право змінити угіддя.
dura Lex, sed Lex - так сказати.
4. василь овсієнко / 15 листопада 2021, 10:34 Цитувати
3.Vova
«А орендар згідно ст.52 ЗКУ має законне право змінити угіддя.
dura Lex, sed Lex - так сказати.
»

Ну так уже і має право.Коли готуються документи , то вказується цільове призначення земельної ділянки .
5. Vova / 15 листопада 2021, 10:40 Цитувати
4.василь овсієнко
«Ну так уже і має право.Коли готуються документи , то вказується цільове призначення земельної ділянки .
»

Ви путаєте цільове призначення і склад угідь. Цільове призначення не змінилося. Почитайте Земельний кодекс уважніше.
6. василь овсієнко / 15 листопада 2021, 13:47 Цитувати
Та кодедекс я то читав , а от ви його не зовсім так трактуєте.Дійсно кодекс готували люди , які прожили на асфальті , музиканти , фотографи , співаки і т.д. .Саме слово цільове , говорить про те , що ділянка повинна використовуватись для якоїсь цілі , наприклад для вирощування с/г культур , чи для забудови , чи для випасу тварин і т.д. .А те , що там написав хтось для ведення фермерського господарства , то скажіть яка тут ціль щось отримати з цієї ділянки ?При оформленні документів завжди визначаються обмеження .І якщо якийсь із чиновників не вказав , що на луках неможна розорювати , то він зробив злочин , за який потрібно відповідати. Саме безвідповідальність в даний час дозволяє знущатися з землі.Якщо ви пане Вова розумієте , що таке луки , то в Кобеляцькому , чи тепер уже Полтавському районі , це ділянки , де рівень грунтових вод близько до поверхні (в даному випадку це повязано з діяльністю людини) , в літній період вода з поверхні випаровується , а солі лишаються .За останні тридцять років на цих землях крім розорювання ніхто нічого не проводить , а дехто навіть підсилює засолення , це сплошні солончаки і солонці.А уявіть , як по такій землі , де вода підходить до поверхні , буде гасати попід руслом кобелячки десятитонний трактор з причепленим плугом , що буде з тією річкою?
7. orakul / 15 листопада 2021, 14:21 Цитувати
Ху_лі ви товчете воду в ступі. Україна здохла на майдані. Тепер сидіть і ждіть, коли дадуть поминальних коржиків чи маци.
Чи мені цікаві свідомі пришелепки, так це тиМ що у них начисто відсутнє логічне мислення. НУ якщо вже ви обирайте собі в боги і в президенти представників богообраних, так хоч поцікавтеся по яким законам вони живуть. У них взагалі нема ніякої конституції. У них є декілька "Основних законів", ну крім Тори, звичайно. У них понад 90% земель знаходиться у державній власності. А ви землю рішили спродати і тепер товчете воду в ступі. Вам сказати до кого вся земля перекочує, чи самі здогадаєтесь. Ніякі жуки чи гордійки нею не володітимуть.
Ось вам що говорить закон про землю "
?? "Основной закон: Земельный фонд Израиля * Статья 1.
Запрет на передачу права собственности
Право собственности на земли земельного фонда Израиля, который образуют расположенные в Израиле земли Государства, Управления по развитию или Еврейского Национального Фонда, не может быть передано ни посредством продажи, ни любым другим способом." Так у людей з мізками. Посилання на main.knesset.gov.il
8. orakul / 15 листопада 2021, 14:31 Цитувати
Пришелепкам хочуть узаконити проституцію і просять, благають президента в петиції до нього "Внести в Верховную Раду законопроект о легализации проституции и игорного бизнеса как неотложный...... Уважаемый господин Президент!
Просьба обратить Ваше внимание на эту проблему и наконец её решить. Украина и украинцы от этого только выиграют.
Государство получит дополнительные налоги и взносы в пенсионный фонд,..." Як таке не підтримати, Селена перша підтрима, а за нею й Славко й інші патріоти. Правда петиція не набрала підписів, але згодом набере. Посилання на petition.president.gov.ua
9. orakul / 15 листопада 2021, 14:36 Цитувати
Ось відразу після реголюції якоїсь гідності якийсь толі поц толі шабес-гой Немировський подав законопроект "Проект Закону про регулювання проституції та діяльності секс-закладів".
Так що облиште землю у спокої, вона вам не дістанеться, а переймайтесь актуальним. Треба збирати підписи на підтримку цього законопроекту.
Посилання на w1.c1.rada.gov.ua
10. Vova / 15 листопада 2021, 14:46 Цитувати
6.василь овсієнко
«Та кодедекс я то читав , а от ви його не зовсім так трактуєте.Дійсно кодекс готували люди , які прожили на асфальті , музиканти , фотографи , співаки і т.д. .Саме слово цільове , говорить про те , що ділянка повинна використовуватись для якоїсь цілі , наприклад для вирощування с/г культур , чи для забудови , чи для випасу тварин і т.д. .А те , що там написав хтось для ведення фермерського господарства , то скажіть яка тут ціль щось отримати з цієї ділянки ?При оформленні документів завжди визначаються обмеження .І якщо якийсь із чиновників не вказав , що на луках неможна розорювати , то він зробив злочин , за який потрібно відповідати. Саме безвідповідальність в даний час дозволяє знущатися з землі.Якщо ви пане Вова розумієте , що таке луки , то в Кобеляцькому , чи тепер уже Полтавському районі , це ділянки , де рівень грунтових вод близько до поверхні (в даному випадку це повязано з діяльністю людини) , в літній період вода з поверхні випаровується , а солі лишаються .За останні тридцять років на цих землях крім розорювання ніхто нічого не проводить , а дехто навіть підсилює засолення , це сплошні солончаки і солонці.А уявіть , як по такій землі , де вода підходить до поверхні , буде гасати попід руслом кобелячки десятитонний трактор з причепленим плугом , що буде з тією річкою?
»


Дискусія бачу марна. Я також проти розорювання сіножатів та посавищ. Але, що не заборонено то дозволено.
Звісно всі ми розуміємо, як пишуть закони і під кого. Але якщо вам пане Василю не подобається, де стоїть світлофор то ви ж все рівно виконуєте пдд, чи не так?
І бачу , що ви дуже поверхнево читали ЗКУ, змішали все в одне і с/г угіддя і землі для ОЖБ, зверніться до будь якого землевпорядника, за роз’ясненням.
11. orakul / 15 листопада 2021, 14:47 Цитувати
А як у них?
"А у них "Закон о запрете на потребление платных сексуальных услуг (временное распоряжение и поправка к законодательству), 5779 г. / 2018 г.
?1. Цель закона Цель настоящего закона — сокращение масштабов проституции путем установления запрета на потребление проституции, как часть комплексных мероприятий, включающих воспитание и информир?ование общественности, а также совершенствование методов по помощи и реабилитации лиц, предоставляющих платные сексуальные у?слуги (в настоящем законе – комплексные мероприятия, направленные на сокращение масштабов проституции), основываясь на признании оскорбительного характера проституции и связанного с ней вреда." І тут важливий не сам закон а поніманіє ГІДНОСТІ.
Ще раз для тупорилих. "..основываясь на признании оскорбительного характера проституции..."
І шо воно такеє получається? Поцреоти зробили реголюціє аби возвести це в ранг гідносіті, а в Ізраілі он шо пишуть. Явно не нормальні. Очевидно ж, що це добрі заробітки, це податки до пенсійного і т.д. Який, блін, "оскорбительний характер". Це гордість. Ну якщо десь в Санжарах бордель буде, то може то й не велика гордість, а якщо податися до Італії чи в саму Хранцію. Та буде тоді така лунна баришня першой дєвой не дєревні, блін Посилання на main.knesset.gov.il
12. orakul / 15 листопада 2021, 14:56 Цитувати
А ци чисто для приколу спеціяльно для поцреотів. Хай почитають що воно таке "наційональна держава." заради якої вони розвалили СРСР а тепер вже й Україну, та ще й на хронт їздять.
"Основной закон: Израиль – национальное государство еврейского народа *
Статья 1. Основные принципы?
(алеф) Эрец-Исраэль (Страна Израиля) есть историческая родина еврейского народа, в которой было создано Государство Израиль.
(бет) Государство Израиль есть национальное государство еврейского народа, в котором он реализует свое естественное, культурное, религиозное и историческое право на самоопределение.
(гимель) Реализация права на национальное самоопределение в Государстве Израиль принадлежит исключительно еврейскому народу."
Де у нас написано хоча б про те, що Україна це наша історична Родіна? А, блін, є у нас закон про корінні народи. Спасибі слугам, таки прийняли. От тільки там нема і слова про українців. Тут не корінні навіть СЛавко із Сленою. Отакої, блін. Та то не важно, главне, що у нас тепер можна розмовляти української мовою. Ми за мову горою. Тепер навіть вбивати за мову можна. Посилання на main.knesset.gov.il
13. orakul / 15 листопада 2021, 15:22 Цитувати
Тута для свідомих породистих поцретів ще ж один вигідний бізнес після майдану появився. Для Селени це непідходить а для Слвавка в самий раз. Посилання на implant-ivf.com
14. василь овсієнко / 15 листопада 2021, 17:35 Цитувати
10.Vova
«зверніться до будь якого землевпорядника, за роз’ясненням.
»

Мені непотрібно звертатись до землевпорядників , вони виконують те , що їм накажуть.Наведу вам приклад , коли фермерам дозволили приватизувати паї із земель , виділених для ведення ФГ , то це повинно було робитись у відповідності до законів України , тобто частка повинна відповідати середній по місцевому господарству з урахуванням бальної оцінки , а земля для ФГ теж повинна була виділятись по середньому балу. Тоді ккерував районом Олександр Олександрович , а землевпорядником Терещенко Іван Степанович.Так от всупереч законам фермерам виділялись паї без бальної оцінки і це стверджував землевпорядник , що так повинно бути. Ну інакше воно і не могло бути , бо коли виділялось для ФГ . то була виконана воля голів колгоспів і надано під ФГ самі занедбані землі і коли почали вираховувати паї по балах , то в деяких не вистачало на середній пай всієї виділеної для ФГ землі.. До того , окрім земельного кодексу є ще цілий ряд природоохоронних документів .які сосуються саме луків і пасовищ .Так маю досвід , коли саме по тих документах у мене було вилучено 15га для залуження.Тож читайте не тільки ЗКУ і читайте навіть ЗКУ уважно та консультуйтесь з землевпорядниками.
15. Vova / 16 листопада 2021, 18:50 Цитувати
14.василь овсієнко
«Мені непотрібно звертатись до землевпорядників , вони виконують те , що їм накажуть.Наведу вам приклад , коли фермерам дозволили приватизувати паї із земель , виділених для ведення ФГ , то це повинно було робитись у відповідності до законів України , тобто частка повинна відповідати середній по місцевому господарству з урахуванням бальної оцінки , а земля для ФГ теж повинна була виділятись по середньому балу. Тоді ккерував районом Олександр Олександрович , а землевпорядником Терещенко Іван Степанович.Так от всупереч законам фермерам виділялись паї без бальної оцінки і це стверджував землевпорядник , що так повинно бути. Ну інакше воно і не могло бути , бо коли виділялось для ФГ . то була виконана воля голів колгоспів і надано під ФГ самі занедбані землі і коли почали вираховувати паї по балах , то в деяких не вистачало на середній пай всієї виділеної для ФГ землі.. До того , окрім земельного кодексу є ще цілий ряд природоохоронних документів .які сосуються саме луків і пасовищ .Так маю досвід , коли саме по тих документах у мене було вилучено 15га для залуження.Тож читайте не тільки ЗКУ і читайте навіть ЗКУ уважно та консультуйтесь з землевпорядниками.
»


Не потрібно про всіх говорити,ви змішали все в одну кучу.До чого зміна угідь, до розпаювання КСП, приклад такий собі. І одне діло коли надається земля для ведення ФГ і фермер сам господарює, інше коли передає третім особам, думаю розумієте про що мова. І навіть з землевпорядникові ви пане Василь напутали,з призвищем.
Взагалі ваші тези звучать надто популістично, як землі крестьянам- заводи робочим.
16. василь овсієнко / 16 листопада 2021, 20:42 Цитувати
15.Vova
«інше коли передає третім особам»

А до чого треті особи?Ви нічого не вичитав про обмеження ?
17. Vova / 16 листопада 2021, 21:20 Цитувати
16.василь овсієнко
«А до чого треті особи?Ви нічого не вичитав про обмеження ?»

Просто знаю вашу ситуацію.Про ваші га. Це інша тема,ви свідомо перевели, бо по суті статті ніякого конструктиву.
18. василь овсієнко / 17 листопада 2021, 09:30 Цитувати
17.Vova
«Просто знаю вашу ситуацію.Про ваші га. Це інша тема,ви свідомо перевели, бо по суті статті ніякого конструктиву.
»

Бачу ви всезнаючий , знаєте те , що навіть я про себе незнаю.Я спробував на пальцях вам пояснити , що луки неможна розорювати , що коли надавались луки в оренду , то там повинні вказуватись обмеження , якими повинен керуватись орендар.Я написав також , що коли депутати проголосували за звернення до суду про відміну раніше прийнятого рішення , то вони поступили згідно діючого законодавства і не можу зрозуміти , як суд зобовязав поліцію відкрити кримінальне провадження , якийсь абсурд.Тож , коли оформлялись документи і не було вказано , що луки неможна переводити в ріллю , то тут ситуація саме з корупцією .Хоч правда в нас зараз змінювати цільове призначення можуть хто завгодно , яскравий приклад по Сухинівці , коли приватна компашка змінювала цільве призначення , а потім сама розорювала луки .Великого врожаю вони там не отримають , а просто знищили луки.Більше з вами не дискутую , на все добре ВОВА.
19. Vova / 17 листопада 2021, 09:53 Цитувати
18.василь овсієнко
«Більше з вами не дискутую , на все добре ВОВА.»

Пане Василь,так немає про що й дискутувати! І вам того ж .
20. orakul / 17 листопада 2021, 14:12 Цитувати
18.василь овсієнко
«згідно діючого законодавства і не можу зрозуміти , як суд зобовязав поліцію відкрити кримінальне провадження , якийсь абсурд»

В.І. діюче законодавство скінчилося на майдані. Після того як свідомі майдауни своїми руками захватили владу для сучасних царьків наступив новий етап дерибану який відрізняється від дерибану поперєдніков саме тим, що тепер діють закони їхнього тіпа Бога. Про це навіть в Конституції записано, яку читають вже не один десяток років не лише прості пришелепки а й пришелепки із ступенями дохторів усяких там хвілосохських наук і т.п. І ніхто не задасться простим запитанням: слова з преамбули Конситуції "усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю ", це про що? Це про якого Бога мова? До влади пришелепки привели тих у кого своє розуміння Бога і совісті. Їм їхній Бог прямо наказує «А в городах сих народов, которых Господь, Бог твой, дает тебе во владение, не оставляй в живых ни одной души». (Второзаконие 20:16) І це ж не я придумав. Якщо не вірите, то відкрийте писаніє і прочитайте. І про совіть там нема і слова. Ось навіть сам рабин про це каже. А рабин, це ж вам не Славко і не Селена і навіть не Копелець Посилання на www.youtube.com
21. orakul / 17 листопада 2021, 14:20 Цитувати
18.василь овсієнко
«якийсь абсурд.»

То така логіка Талмуда. Притча в тему.
В середине 20-х годов молодой еврей пришёл к известному нью-йоркскому раввину и заявил, что хочет изучить Талмуд.
– Ты знаешь арамейский? – спросил раввин.
– Нет.
– А иврит?
– Нет.
– А Тору в детстве учил?
– Нет, ребе. Но вы не волнуйтесь. Я закончил философский факультет Беркли и только что защитил диссертацию по логике в философии Сократа. А теперь, чтобы восполнить белые пятна в моих познаниях, я хочу немного поучить Талмуд.
– Ты не готов учить Талмуд, – сказал раввин. – Это глубочайшая книга из всех, написанных людьми. Но раз ты настаиваешь, я устрою тебе тест на логику: справишься – буду с тобой заниматься.
Молодой человек согласился, и раввин продолжил.
– Два человека спускаются по дымоходу. Один вылезает с чистым лицом, другой – с грязным. Кто из них пойдёт умываться?
У молодого философа глаза на лоб полезли.
– Это тест на логику?!
Раввин кивнул.
– Ну, конечно, тот, у кого грязное лицо!
– Неправильно. Подумай логически: тот, у кого грязное лицо, посмотрит на того, у кого лицо чистое, и решит, что его лицо тоже чистое. А тот, у кого лицо чистое, посмотрит на того, у кого лицо грязное, решит, что сам тоже испачкался, и пойдёт умываться.
– Хитро придумано! – восхитился гость. – А ну-ка, ребе, дайте мне ещё один тест!
– Хорошо, юноша. Два человека спускаются по дымоходу. Один вылезает с чистым лицом, другой – с грязным. Кто из них пойдёт умываться?
– Но мы уже выяснили – тот, у кого лицо чистое!
22. orakul / 17 листопада 2021, 14:21 Цитувати
– Неправильно. Оба пойдут умываться. Подумай логически: тот, у кого чистое лицо, посмотрит на того, у кого лицо грязное, и решит, что его лицо тоже грязное. А тот, у кого лицо грязное, увидит, что второй пошёл умываться, поймёт, что у него грязное лицо, и тоже пойдёт умываться.
– Я об этом не подумал! Поразительно – я допустил логическую ошибку! Ребе, давайте ещё один тест!
– Ладно. Два человека спускаются по дымоходу. Один вылезает с чистым лицом, другой – с грязным. Кто из них пойдёт умываться?
– Ну: Оба пойдут умываться.
– Неправильно. Умываться не пойдёт ни один из них. Подумай логически: тот, у кого лицо грязное, посмотрит на того, у кого лицо чистое, и не пойдёт умываться. А тот, у кого лицо чистое, увидит, что тот, у кого лицо грязное, не идёт умываться, поймёт, что его лицо чистое, и тоже не пойдёт умываться.
Молодой человек пришёл в отчаяние.
– Ну поверьте, я смогу учить Талмуд! Спросите что-нибудь другое!
– Ладно. Два человека спускаются по дымоходу:
– О Господи! Ни один из них не пойдёт умываться!!!
– Неправильно. Теперь ты убедился, что знания логики Сократа
недостаточно, чтобы учить Талмуд? Скажи мне, как может быть такое, чтобы два человека спускались по одной и той же трубе, и один из них испачкал лицо, а другой – нет?! Неужели ты не понимаешь? Весь этот вопрос – бессмыслица, и если ты потратишь жизнь, отвечая на бессмысленные вопросы, то все твои ответы тоже будут лишены смысла!"
23. alist / 19 листопада 2021, 23:23 Цитувати
А яка різниця? Ось саме такими словами можу висловити свою точку зору на ці земельні питання. Ось особисто для мене - яка різниці хто отримає цю землю? Жук? Копелець? Депутати? Ніде в цьому переліку немає нікого з «простих» жителів громади, чи скажімо чесно, мене, чи моїх родичів/друзів. Вся ця земельна катавасія, це розпил землі між «старими» і "новими". Ніякої екології, справедливості, інтересів жителів громади.....лише очі можновладців в яких горить полум’я майбутнього "бабла". Єдине чим фактично це цікаво, це факт що «вільні» землі закінчуються і вся ця свора, починає потроху рвати один одного, немов зграя шакалів. І далі буде лише веселіше.
24. Slavko / 21 листопада 2021, 00:34 Цитувати
Ненормативна лексика
20.orakul
«законодавство скінчилося на майдані. Після того як свідомі майдауни своїми руками захватили владу»


Ти таки ідіот !
І стадо твоє таке саме свідоме ! Одна московська вівця мекнула - і всі за нею повторюють !
От халепу знайшов ! Скільки пояснювати ! Владу ніхто не вибирав на Майдані, були вибори, діоти !
Проблема, більшої нема... Влада від московських чортів перейшла до сраїльських ! І тепер боротьба...
Хто ж таки з вас створив «АТО» !? Хто стріляв Майдан !? Все пусті балачки, про зТорію дискусії..
Вічний переділ в українців поза спинами та попід носом, та ще на них і кивають! Оце ваша суть. Хто там з вам більш проукраїнський, хто більш проруський, сам чорт не пойме!
25. orakul / 21 листопада 2021, 21:43 Цитувати
24.Slavko
«Влада від московських чортів перейшла до сраїльських ! І тепер боротьба...
Хто ж таки з вас створив «АТО» !? Хто стріляв Майдан !? Все пусті балачки, про зТорію дискусії..
Вічний переділ в українців поза спинами та попід носом, та ще на них і кивають! Оце ваша суть. Хто там з вам більш проукраїнський, хто більш проруський, сам чорт не пойме!»

Ти ж наче почав трохи розумнішати. Не виходить?
"шизоидная трещиноватая психика неизбежно отталкивается от реальности, требуя ухода в свой собственный мир, мир порождений больного мозга,.."
Це знаєш зівдкіль? Із "Часу Бика" Єфремова. Це й про тебе, і ти такий не один. Філон зря статтю написав. Ніхто не читає і не обговорює. Одна Селена, та й та Єфремова "забракувала".
Ти й досі не знаєш, "хто створив АТО"? Ті, кого ви вибрали у владу. А вибрали ви своїх майданних вождів. Вони й розстріл вашої сотні вчинили. Якби це зробив Путін, то вже давно все б розслідували і кричали на весь світ. Ну так же, чи ні? Логіку включи. Чи може майдауни агенти Путіна? Якщо да, то читай вище про шизофренію.
26. orakul / 21 листопада 2021, 21:57 Цитувати
Ти хоч звертай увану на назви. АТО - антитерористична операція а не видумана вами війна без введення воєнного стану. Прийде час і отрмаєте предяву за вбивство українців які не визнали майданну владу. Про це попереджав навіть ваш свободівський міністр оборони Тенюх, говорячи з трибуни ВРУ «…не оголошено правовий режим воєнного стану, без якого застосування Збройних сил є незаконним і тягне за собою кримінальну відповідальність всіх тих, хто віддає наказ на застосування військ, так і тих, хто їх виконуватиме».
Думаю ти знаеш, що Тенюха призначили по квоті вашої Свободи. А він, хоч і свободівець, а виявився порядним. А порядні там не потрібні, от його й кишнули.
По великому рахунку, тих тіпа сєпарів розвели ті самі вожді майдану. Їм потрібна була війна, щоб бабло стригти, не допустити донецьких в парламент і створити для Росії занозу. Невже ти наскільки тупий, що не розумієш, що ті самі шльоми, за яких ви стояли на майдані, повдівали замість вишиванок косоворотки і підняли на Донбасі руські прапори? Нах Путіну той мутняк потрібен? Він забрав Крим та й то по договорняку.

Змінено 21.11.2021, 22:00
27. Slavko / 21 листопада 2021, 23:35 Цитувати
26.orakul
« ти знаеш, що Тенюха призначили по квоті вашої Свободи. А він, хоч і свободівець, а виявився порядним. А порядні там не потрібні, от його й кишнули.»

Так нема непорядних, звісно шо знаю.

26.orakul
«шльоми, за яких ви стояли на майдані, повдівали замість вишиванок косоворотки і підняли на Донбасі руські прапори? Нах Путіну той мутняк потрібен? Він забрав Крим та й то по договорняку.
»

Плутаєш головне. Ось і шизофренія!
Адвокат диявола.
За шльомами бігали саме сволота-сєпари ! Звісно, куди вони повтікали і які прапори підняли ! У які війська пішли.
Ну кому куди ближче... Зомбі - прямують у Мордор
28. Slavko / 23 листопада 2021, 21:16 Цитувати
З огляду вище, бачу шість сєпарів, а ні один не готовий своє рило прказати
29. orakul / 23 листопада 2021, 22:36 Цитувати
28.Slavko
«З огляду вище, бачу шість сєпарів,»

Яка у вас гарна відмазка, як тільки що не по вашому, так відразу - сєпари винні. Я вже колись тобі пояснював значення слова сєпаратист. Так от, перші сєпари на дєрєвнє, це такі як ти "свідомі", руками яких розвалили і СРСР і Україну. А саме це шльомам і потрібно. "Поділяй і володарюй" називається. Цьому їх добре навчили у так званому єгипетському рабстві.
30. Slavko / 25 листопада 2021, 19:14 Цитувати
29.orakul
« "Поділяй і володарюй" називається. Цьому їх добре навчили у так званому єгипетському рабстві»

Який Єгипет !? Більшого раба, як ти - нема! Раб нав’язаної мордором свідомості ! Там замовчують, хто створював рабський клас ссср ! Який з тебе антисеміт !? Просто тупий ватнік з набитою різним московським лайном головою. Шкода тебе
31. orakul / 25 листопада 2021, 19:57 Цитувати
30.Slavko
« Більшого раба, як ти - нема! Раб нав’язаної мордором свідомості ! Там замовчують, хто створював рабський клас ссср ! »

Дякуючи таким як ти патріотам тепер вся Україна в рабстві.
Пояснювати тобі щось про СРСР - марна справа. Але все таки спробую, не стільки для тебе, як для решти, може тут ще не всі потєряні.
Так от, СРСР створили творці світової революції, тобто ті самі, хто його і розвалив. Хтось із велкиких писав "Империи разрушаются и строятся через манипулирование народами, которые нужно завоевать"
Це хоч тобі понятно? От тебе і завоювали.
Товариш Сталін зумів вирвати країну із рабства і загнати будівельників СРСР на лісоповал. За це він отримав війну. Ті, хто задумував світові револцію і будував СРСР «виростили» для цього Гітлера. І Гітлер прямо казав "Задача этих народов обслуживать нашу экономику"
Але наші батьки і діди пермогли Гітлера. І в той час, коли нащі діди і батьки пішли на війну за Вітчизну, такі як ти тіпа патріоти 30 червня 1941 року у Львові прийняли Акт про відновлення Української Держави. А оскільки вони, такі як і зараз пришелепки, то вони у ньому прямо і записали "Відновлена Українська Держава буде тісно співдіяти з Націонал-Соціялістичною Велико-Німеччиною, що під проводом Адольфа Гітлера творить новий лад в Європі й світі.." Думаю, ти знаєш, що "рукописи не горят". Так як ви тоді себе документували, так ви документуєте себе і зараз. Пройде не так багато часу і ті, кому ви зараз служите (і не важливо свідомо, чи по недоумковатості) кинуть вас під танк і все спищуть на вас. А самі, можливо, вийдуть сухими із води. Це вже залежатиме від того чи в цей раз вийде в них світова революція чи ні. Приблизно так, на пальцях. Але це не для твоїх мізків.

Змінено 26.11.2021, 14:14
32. Slavko / 26 листопада 2021, 23:05 Цитувати
Тут досить на статтю кримінального кодексу
33. orakul / 27 листопада 2021, 09:50 Цитувати
32.Slavko
«Тут досить на статтю»

Якщо це ти мені, то номер статті в студію. Ще не чув про статті забороняючі говорити на біле - біле, а на чорне - чорне і що 2х2=4. Я живу по чинній Конституції і нічого не порушую. А по таких як ти може й плаче якийсь кодекс, ви його й вивчаєте вдень і вночі.
Нагадаю тобі ст. 8 Конституції "В Україні визнається і діє принцип верховенства права. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується."

"Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.
Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір..."
- Ніде не написано, що свою думку треба погоджувати з такими як ти чи Селена. Вам взагалі можна молоти таке, що й на голову не налазить, і нічого, ніхто ж до вас не чіпляється. А ви чіпляєтесь, бо не любите коли на чорне кажуть чорне. Та ви вже своє призначення виконали. Вже й без вас обійдуться. Тепер не потрібні, ні поліцаї, ні стукачі. Так що зря ти збираєш тіпа компромат. Підете у скотьський загін чи концтабір разом з усіма. Головне - щоб у вас були жотно-блакитні намордники.

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.