«Прибрати груди, замінити герб»

«Прибрати груди, замінити герб»

У Києві вигадали оригінальний спосіб декомунізації монумента «Батьківщина-мати». Про це йдеться в електронній петиції на сайті Київради, поданій Олександром Артьомовим.

Киянин пропонує не демонтувати статую, а присвятити її Архистратигу Михаїлу, провівши відповідні роботи.

«Статуя «Батьківщина-мати» на печерських пагорбах столиці є найвищою монументальною спорудою в Європі та є однією з найвідоміших туристичних споруд української столиці. Але початковий задум та совєцька естетика цієї споруди не відповідає сучасним політичним та ідеологічним вимогам нашого суспільства. Водночас її демонтаж видається недоцільним, по-перше, оскільки вона міцно вписалася в обриси нашого міста, по-друге — з економічних міркувань», — пише автор петиції.

«Оскільки ця жіночка виглядає досить чоловікоподібно, а ще й тримає у руках щит та меч, нескладно буде перетворити її на статую архистратига Михаїла — патрона нашого міста. З цією метою прибрати груди, замінити совєцький герб на герб Києва та монтувати крила. Якщо знайдуться додаткові кошти — зробити крила рухомими, щоб вони коливалися під дією вітру», — пропонує чоловік.

3 грудня 2021, 18:41 | Полтавщина | Цікаве



1. orakul / 4 грудня 2021, 13:59 Цитувати
Це пропонується статуї тіпа стать змінити? Оце по нашому, по гейропейському.
А що, як ота "чоловікоподобна жіночка, та отим мечем зробить їм обрізання по самі вуха? Це конєшно не по гейропейски буде, це буде по дикунськи, по фіноугрськи, але буде таки справедливо, по божому. Вони ж її не "родили", то нєхрен її й чіпати.
2. Neznayko / 4 грудня 2021, 14:00 Цитувати
Більшої нісенітниці ще не читав!

А може Артьомову відрізати я...я і сказати, що він тепер гуцулка Ксеня?
3. Чудо Юдо / 6 грудня 2021, 18:55 Цитувати
Не ясно нафіга це все.
Ну приберіть герб у неї зі щита, якщо муляє, а інші хірургічні операції навіщо видумувати? Це знаменита статуя, одна з найвищих у світі, нехай буде така, якою вона стала популярною.
4. Fed654Frumos / 6 грудня 2021, 19:25 Цитувати
Кому муляє?Піндосам,чи їхнім ставленикам у владі?Мені особисто не муляє той щит,як і більшості українців.На хрена витрачати мільйони на демонтаж щита,коли інших проблем в країні куча?Коли собаці нічого робити,вона яй.я лиже.
5. Чудо Юдо / 6 грудня 2021, 23:29 Цитувати
4.Fed654Frumos
«Мені особисто не муляє той щит,як і більшості українців»

Ну, видно багато кому муляє. Мені, наприклад, зовсім плювати спиляють той герб чи ні. Хай прибирають, якщо дуже хочеться. Мало хто знає, що він там взагалі є. А от форму пам’ятника знають і туристи на таку, як вона є, дивитися хочуть. Тому змінювати її - дурне діло.
6. orakul / 7 грудня 2021, 22:34 Цитувати
5.Чудо Юдо
«Мені, наприклад, зовсім плювати спиляють той герб чи ні.»

Наче ти й не Славко, й не Селена, а таке пишеш. То наша історія й наша Перемога. Той, хто тоді йшов нас завойовувати написав цілу книжку, яку ніззя читати й цитувати. Уявляєш, яка свобода слова й демократія? Якщо знайдеш, то почитай. Колтсь, в більш демократичні часи, ту книжу навіть в Кобеляках продавали. Там гарно описані технології, які вороги використовують для підкорення народів. Так от, цитувати ніззя, тому своїми словами напишу суть того, що, зокрема, треба робити для підкорення народу. Треба позорити всю поперідню історію й закидати грязюкою все велике й значуще. Й ключові слова тут - "велике й значуще". То дійсно була Велика Перемога народу. То не перемога Мазепи над Петром, як тобі тут розкажуть виконавці того плану - Славко й Селена. Взагалі, якщо покопати історію так званої української державності, то ти там ніде не знайдеш великого і значущого, трагічне й програшне знайдеш, а великого і значущого - ніт. Тому воно й популяризується, а все велике - обливається брудом.
7. Selena2017 / 8 грудня 2021, 09:02 Цитувати
6.orakul
«Наче ти й не Славко, й не Селена»


Тебе б, хейтер нікчемний, із Скабеєвою повінчати , переплюнули б усіх запроданців світу , виливаючи назовні свою отруйну суть. Петиція - повна дурня. Туристи скульптурою не захоплюються, хіба ті, що мислять як Чудо. Сліпо виконаний ЛИШЕ ЕСКІЗ Вучетича , Бородай пішов по найлегшому шляху відтворення задуму, бо нічого від пластики та промовистості відомих робіт Вучетича немає ,й натяку. Підростають ще таланти в Україні, колись створять відповідне з усією правдивістю тих подій. Вони вже глибоко начхають на оракулову маніакальність. А це творіння нехай промовляє по-своєму.
8. микола козак / 8 грудня 2021, 10:29 Цитувати
7.Selena2017
«. Selena2017»

7.Selena2017
«. Selena2017»

Ти хоч сама розумієш , що написала?
9. Чудо Юдо / 8 грудня 2021, 11:30 Цитувати
6.orakul
«То наша історія й наша Перемога.»

Високопарні слова. Перемога, Історія, Велике, Значуще... Слова, якими оперували і оперують політики. Розповідають про величне лохам, поки ті їх годують. Так було і, видно, буде завжди.

А я ось на днях, разом зі своєю мамою, дивився комедію стареньку, 1981 року, американську. І звернув увагу: там американська сім’я їде на автомобілі, а на «торпеді» у них лежить коробка із одноразовими салфетками. З такими, зручно складеними, якими зараз всі користуються і загаджують ними планету. А я дивуюся, кажу мамі: "Ти ба, у них у ті часи уже салфетки такі були", а вона у відповідь: "Ага, а у нас у ті часи далеко не кругом туалетний папір був".

Отак і жили у величному Союзі: з гордістю за Перемогу, сидячи у надвірньому туалеті і розминаючи в руках газетку...

Мені, людині, яка цими високопарними словами уже не годована, за газеткою сумувати, чи що?:)
10. orakul / 8 грудня 2021, 11:48 Цитувати
Люди добрі! Ну ви подивіться та цю Селену. При чому тут Вучетич чи Бородай. Монумент - це СИМВОЛ. Символ Перемоги. Як статуя Свободи у Нью-Йорку, яка по скритій суті є богинею пітьми Гекатою. Але то у Нью-Йорку. А у нас - символ Перемоги, без усяких підвохів. Вікіпедія пише "Согласно выводам специалистов, монумент «Родина-мать» должен простоять свыше 150 лет. По расчётам, статуя может выдержать даже землетрясение силой 9 баллов." Але автори проекту не врахували, що на Україні свідомі поцреоти у вишиванках вчинять на своєму майдані такий "землетрус", що й країна розвалиться, а не те, що монумент. Селена сподівається на якісь таланти, які їй щось створять. Та вже створили і цілком по Шевеченківськи "Розбрелися та й забули Волю рятувати..." Нема у нас вже ніяких талантів. По польських плантаціях розїхались. А в той час в центрі Києва вже ставлять чи то Ханукію чи Менору. СУГС. І де ж ті таланти? Кияни ходять собі, теж по Шевеченківськи "витріщивщи очі" і навіть не розуміють, що відбувається. Ото такі у нас таланти. Якби не товариш Сталін, то у нас би в Кневі й памятника Тарасу не було. Посилання на www.youtube.com
11. orakul / 8 грудня 2021, 13:01 Цитувати
9.Чудо Юдо
«за газеткою сумувати, чи що»

Я б тобі радив одне - викинути на смітник телевізор. Ти скоро перетворишся на Селену. Якщо тобі мільйони жертв батьків і дідів і їхня Перемога і відбудова з руїн країни, то не велике і не значуще, так що тоді для тебе значуще? А... блін... туалетний папір! Оте кіно, яке ти дивився спеціально для дурнів і створювали. А про папір, скажу тобі по секрету, і це тобі любий медик скаже, - задницю треба мити а не витирати, будь то газетою чи салфеткою чи навіть лопухом. Лопухам найкраще і найгігієнічніше. Ну а якщо нема лопуха, то тоді треба облизувати. Повчись у братів наших менших. Ото якраз заняття для поцреотів. Уяви тепер за цим заняттям Селену із Славком. Уявив?
12. orakul / 8 грудня 2021, 13:21 Цитувати
Оце написав, блін, а тепер тільки до самого дійшло, чому поцреоти найбільше за той папір переживають. Як тільки мова заходить про СРСР, так вони відразу за туалетний папір починають говорити. А тепер стало зрозуміло. Вік живи вік учись.

Змінено 08.12.2021, 13:23
13. Selena2017 / 8 грудня 2021, 13:51 Цитувати
8.микола козак
«. микола козак / сьогодні, 10:29»


А ти вже настільки дурний , що не осягаєш мною написаного ? Краще не берись Це писано для тих , хто розуміє. Крім хейтера , звичайно.

Змінено 08.12.2021, 13:55
14. Седой / 8 грудня 2021, 14:23 Цитувати
Оракул, не мечи бисер перед свиньями, бесполезное занятие. Я с этим завязал????
15. микола козак / 8 грудня 2021, 16:17 Цитувати
9.Чудо Юдо
«Ага, а у нас у ті часи далеко не кругом туалетний папір був".
»

То ти ж до цього часу пальцями проводиш ту операцію , то навіщо тобі той папір?
16. микола козак / 8 грудня 2021, 16:18 Цитувати
13.Selena2017
« Selena2017 »

Такую дуру ще треба пошукати , ти неперевершена.
17. Чудо Юдо / 8 грудня 2021, 17:14 Цитувати
15.микола козак
«То ти ж до цього часу пальцями проводиш ту операцію , то навіщо тобі той папір? »

Дуже цікаво, звідки у Вас така інформація про моє, по суті, інтимне життя?
Чи від злості навіть не придумали більш дурнішої фрази що б написати мені?:)

11.orakul
«Якщо тобі мільйони жертв батьків і дідів і їхня Перемога і відбудова з руїн країни, то не велике і не значуще, так що тоді для тебе значуще?»

Ви, шановний, знову поверх строк прочитали, відчули приплив гніву через те, що мій текст явно не відповідає Вашим поглядам і навіть не спробували «в’їхати» у суть моїх слів. У центрі моєї історії зовсім не туалетний папір був. Але далі нього Ваша думка не зайшла :)
18. Selena2017 / 8 грудня 2021, 17:33 Цитувати
16.микола козак
«16. микола козак / сьогодні, 16:18»


Яскравий зразок особи -хейтера. Ні додати, ні відняти. На всіх кидається по-скаженому.
19. Slavko / 8 грудня 2021, 21:57 Цитувати
4.Fed654Frumos
«Коли собаці нічого робити,вона яй.я лиже.
»

Це все про цю статтю. Тупуватим поясню. Вона розрахована на ватніків, автор сам ватнік. Понос удався, вітаю

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.