У Нових Санжарах торгували безакцизними цигарками та алкоголем

У Нових Санжарах торгували безакцизними цигарками та алкоголем

Підприємниця, яку викрили у порушенні правил торгівлі підакцизними товарами, вже отримувала адмінпротокол за продаж цигарок та алкоголю без марок акцизного збору. Нелегальні цигарки та алкоголь 37-річна жінка продавала на центральному ринку, в селищі Нові Санжари Полтавського району.

Тіньову торгівлю підакцизними товарами виявили працівники регіонального управління стратегічних розслідувань спільно з працівниками сектору реагування патрульної поліції відділення поліції № 3 (Нові Санжари) Полтавського райуправління.

 

Довідково. Наявність наклеєної в установленому порядку марки акцизного податку встановленого зразка на пляшці (упаковці) алкогольного напою та пачці (упаковці) тютюнового виробу є однією з умов для ввезення на митну територію України й продажу таких товарів споживачам, а також підтвердженням сплати податку та легальності ввезення товарів (п. 226.2 статті 226 Податкового кодексу України).

Максим Ахрамєєв, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив: «Під час документування правопорушення поліція вилучила понад 1 300 пачок цигарок та більше ніж 200 л алкоголю без маркування на суму близько 57,5 тисяч гривень».

Відносно підприємниці склали протокол за частиною 4 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами працівником підприємства торгівлі, якого протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення. Адміністративні матеріали спрямовані до Новосанжарського районного суду Полтавської області для ухвалення правового рішення.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини
8 грудня 2021, 14:36 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.