Микола Іванча отримає субсидію після Нового року

Микола Іванча отримає субсидію після Нового року

Та до цього часу чоловіку доведеться ще дожити.

До редакції в понеділок зателефонував житель Бутенок Микола Іванча. Чоловік поскаржився на те, що ось уже два місяці не отримує субсидію за спожиті енергоносії.

Він розповів:

— Я маю слабке здоров’я, майже ніде не ходжу. Потрібна операція. Маю право на субсидію, як пенсіонер та малозабезпечений. Ще восени передав документи в Бутенківський старостат. Потім ще й через соцпрацівника, яка мене обслуговує, передавав. Але ні в жовтні, ні в листопаді грошей так і не отримав. Про грудень уже й не кажу, хоча він закінчується. Що мені робити? Як жити? Я взагалі не знаю, чи отримаю субсидію. А грошей вже немає.

Безумовно, без самого Іванчі редакція не може отримати інформацію з приводу нарахованих йому коштів.

Нам вдалося правдами і неправдами зв’язати чоловіка з працівниками Управління соцзахисту. Вони повідомили, що субсидія за спожиті енергоносії Іванчі нарахована. Виплати він отримає через листоношу, як і раніше. Але це буде не раніше січня вже нового 2022-го року.

Чиновники пояснюють виникнення подібної проблеми тим, що протягом 2021-го року різко подорожчав газ, а отримувачі субсидії почали «метатися» між різними постачальниками. І ці фактори ускладнили і подовжили в часі процес нарахування соціальних виплат.

Так що державний «Дід Мороз» до Миколи Іванчі таки прийде і принесе у своєму мішкові довгоочікувану субсидію. Але для цього потрібно ще якось прожити три-чотири тижні.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
24 грудня 2021, 16:02 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.