Мільйон на харчоблок і будинок сироті

Мільйон на харчоблок і будинок сироті

Наприкінці року до Білицької громади надійшли кошти з державного та обласного бюджетів. Редакція поцікавилася, як їх планують використати.
Тим більше, що зараз жителі як Білицької, так і Кобеляцької громад жваво обговорюють новину про серію обшуків, що були проведені в органах місцевого самоврядування та в оселях місцевих чиновників.

Щодо обшуків і пов’язаної з ними кримінальної справи, то особливих сенсаційних новин поки що немає. Із неофіційних джерел редакції вдалося дізнатися, що поліцейські проводили подібні оперативно-слідчі дії і на території інших громад Полтавської області. Скрізь фігурує один підрядник. Тому можна припустити, що посадовці проходитимуть по справі у якості свідків. Хоча все залежатиме від того, хто і які документи підписував.

У той же час до білицького бюджету надійшов мільйон гривень з Фонду розвитку Полтавської обласної ради. Їх виділив депутат облради Сергій Жук.

Заступник білицького селищного голови Ігор Федь поінформував редакцію, що кошти будуть направлені на ремонт харчоблоку школи №4. Там навчаються 112 дітей. Через відсутність у школі кухні, що має відповідати елементарним санітарним вимогам, діти протягом дня харчуються лише чаєм і булочками.

За словами Федя, згідно із замовленим селищною радою проектом, вартість ремонту харчоблоку в навчальному закладі становить 3,8 мільйона гривень. І, звичайно ж, мільйона, виділеного Жуком, не вистачить. Тому вирішили почати з ремонту даху та заміни вікон. А далі будуть сподіватися на надходження коштів із бюджетів вищих рівнів уже в році 2022‑му.

Окрім того, у Білики надійшли кошти з державного бюджету для придбання житла дітям-сиротам. Їх уже й витратили. Житло купили для уродженки Бутенок, яка нині проживає в селі Рокитне.

Хоча придбане житло і не знаходиться на території Білицької громади, але, за словами Федя, законодавство дозволяє подібне використання бюджетних коштів.

24 грудня 2021, 14:05 | Кобеляки | Фінанси

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.