Учні Кобеляцької ОТГ навчатимуться дистанційно

Учні Кобеляцької ОТГ навчатимуться дистанційно

У четвер, 10 березня, начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін повідомив, що вже з понеділка,  14 березня, школи, технікуми, університети Полтавщини можуть відновити дистанційне навчання.

Зі слів Луніна, оскільки Інтернет у населених пунктах області працює безперебійно, то навчальні заклади можуть навчатися дистанційно.

Також начальник адміністрації додав, що остаточне рішення про дистанційне навчання залишається за громадами і закладами освіти. Та безпека дітей залишається на першому місці. І якщо виникає загроза життю та здоров’ю учнів чи вчителів, навчання потрібно призупинити.

Крім того, Дмитро Лунін пояснив, що школярі, які приїхали в Полтавську область з інших регіонів України, теж можуть дистанційно навчатися в місцевих закладах освіти. Для цього батькам потрібно написати заяву в школу.

Наступного дня кореспонденти тижневика поспілкувалися з начальником відділу освіти Кобеляцької міської ради Наталією Коваль.

Наталія Мефодіївна підтвердила, що після двотижневих канікул, із 14 березня школи громади переходять на дистанційне навчання. На перших етапах уроки проходитимуть у різних формах, як онлайн, так і роздача завдань через месенджери та по телефону. Зараз запускається всеукраїнська платформа із загальним розкладом.

— Згідно з листом Міністерство освіти, переселенці, які мають дітей шкільного віку, звертаються із заявою до керівників шкіл за місцем проживання. Після чого ці діти можуть бути залучені до дистанційного навчання. Станом на 11 березня, у Кобеляцькій громаді перебувають 90 тимчасово переселених дітей дошкільного і шкільного віку. Спільно із діловодами та директорами шкіл ми повідомляємо батьків, аби залучити цих дітей до дистанційного навчання. Дехто з них уже відмовився.

Дошкільні та позашкільні навчальні заклади громади поки що не працюватимуть. Тим більше, що невідомо, скільки Кобеляцька ОТГ прийме переселенців. Можливо, їх доведеться розселяти по дитсадках.

Школи Білицької ОТГ навчання не припиняли

Як розповів керівник Гуманітарного відділу Виконавчого комітету Білицької селищної ради Іван Данко, із 24 лютого учні перейшли на дистанційне навчання. А з минулого тижня уроки проходять онлайн.

Діти, які переїхали з регіонів, де тривають бойові дії, теж долучаються до навчання. Для цього батьки звертаються до директорів шкіл. Станом на 14 березня 24 дитини приступили до дистанційного навчання. Частину з них забезпечили друкованими підручниками, декого — електронними.

Навчання в мистецькій школі та дитячих садках Білицької громади призупинено. Плата з батьків не береться.

Білицька «третя» школа обладнана для проживання переселенців. Також тимчасово переміщених громадян розселятимуть у Бутенківську або Бережнівську школи.

Переселенців, які потребують допомоги, працівники гуманітарного відділу забезпечують продуктами харчування (борщовими наборами). На понеділок допомогу отримують 284 особи.

Уроки для школярів по телевізору

За інформацією Міністерства освіти і науки України, у понеділок, 14 березня, на телебаченні стартував освітній проєкт для учнів 5-11 класів.
«У понеділок, 14 березня, стартує «Навчання без кордонів» — спільний освітній проєкт Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів «ПЛЮС ПЛЮС», «Піксель» та регіональних каналів Громадського мовника, а також платформ онлайн-телебачення MEGOGO, Київстар ТБ, 1+1 video та sweet.tv», — йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Із понеділка по п’ятницю відеоуроки транслюються для школярів з 5-го по 11-ий класи. Щодня вивчаються окремі дисципліни: 14 березня — українська мова, 15 березня — математика, 16 березня — історія України, 17 березня — українська мова, 18 березня — математика.

Дитячий телеканал «Піксель» транслює уроки для 5 класу щодня о 10:00 та для 6 класу — об 11:00.

«ПЛЮС ПЛЮС» показує уроки для школярів трьох класів: 7-го — з 10:00 щоденно, 8-го — з 11:00 та 11-го класу — з 12:00.

Регіональні канали Суспільного мовника транслюватимуть заняття для 9 класу о 10:00 та для 10 класу об 11:00.

Також усі уроки можна переглянути на платформах онлайн телебачення MEGOGO, Київстар ТВ, 1+1 video, sweet.tv у прямому ефірі та в будь-який час безкоштовно.

Також Міносвіти створило єдиний Всеукраїнський онлайн-розклад для організації дистанційного навчання школярів в умовах війни.

Розклад розроблено для учнів 1–11 класів. Він працює на основі Google-календаря, до якого матимуть доступ усі охочі.

Для опрацювання кожної навчальної теми запропоновано відповідні матеріали Всеукраїнської школи онлайн (https://lms.e-school.net.ua/guide).

Для зручності навчання в складних воєнних умовах користувачі мають змогу завантажити мобільний застосунок Всеукраїнської школи онлайн. Також функціонуватиме кабінет учителя для підтримання дистанційного зв’язку з учнем.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
12 березня 2022, 10:14 | Кобеляки | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.