Відсьогодні вводиться у обіг марка «Русскій воєнний корабль, іді на*уй!»

Відсьогодні вводиться у обіг марка «Русскій воєнний корабль, іді на*уй!»

12 квітня у відділенні Укрпошти №11 міста Полтави відбулося спецпогашення марки «Русскій воєнний корабль, іді нахуй!». Це перша марка «Укрпошти», яка з'явиться в умовах воєнного стану. Відсьогодні вона вводиться в обіг по всій країні.

Участь у церемонії спецпогашення марки взяли начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін та керівник Полтавської філії АТ «Укрпошта» Юрій Набасов.

«Ми всі пам'ятаємо перші дні нашого героїчного опору. І символом його відчайдушного героїзму стали слова захисника острова Зміїний. У простій і дуже доступній формі окупантам пояснили, що думають про них всі українці. Саме всі, без винятку. «Русскій воєнний корабль, іді нахуй!». Слава Україні», – зазначив Дмитро Лунін.

Юрій Набасов говорить, що цю марку створили завдяки тій ситуації, яка зараз триває в Україні.

«Ця фраза стала лейтмотивом нашого супротиву. Один з наших бійців на острові Зміїний, вислухавши ультиматум російського військового корабля, дав свою відповідь. Раніше це було нецензурне слово, а зараз – вираження української позиції на те, що відбувається в нашій країні. Ця марка вийшла накладом близько мільйона», – розповів Юрій Набасов. 

Національний поштовий оператор підготував до випуску дві художні поштові марки: одну номіналом F (еквівалент 23 грн) – для оплати поштових відправлень по Україні, а другу номіналом W (еквівалент 1,5 дол. США) – для оплати листів та листівок, що надсилаються за кордон. Також до поштового випуску входить конверт.

Ескіз для поштової марки було обрано за результатами народного голосування серед користувачів соціальних мереж. Найбільше голосів вони віддали за картину Бориса Гроха – за неї проголосувало 1756 із 8000 користувачів Facebook та Instagram.

12 квітня 2022, 16:39 | Полтавщина | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.