Після перемоги перший чемпіонат України з плавання проведемо в Акварені, – міністр Вадим Гутцайт

Після перемоги перший чемпіонат України з плавання проведемо в Акварені, – міністр Вадим Гутцайт

12 квітня Полтавщину відвідав міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт. Разом з начальником Полтавської обласної військової адміністрації Дмитром Луніним вони поспілкувавшись із тренерами й дітьми області та оглянули новозбудований спорткомплекс «Акварена» в Полтаві. 

«Басейн «Акварена» це об’єкт, який входив до програми Президента України «Велике будівництво». Разом із головою ОДА та всіма, хто долучався, ми закінчили цей об’єкт за рік. Це – один із найкращих басейнів в Україні. Він олімпійський, 50-метровий. Я впевнений, що після перемоги перші змагання чемпіонату України з плавання проводимо в «Акварні», – сказав Вадим Гутцайт.

Дмитро Лунін говорить, що «Акварена» – це перший об’єкт олімпійського зразка, збудований за 30 років незалежності України.

– Уже був би місяць, як ми з вами могли б займатися в новій полтавській «Акварені». У березні хотіли провести тут чемпіонати України та області, але війна відсунула всі плани», – розповів Дмитро Лунін. 

Нагадаємо, понад 10 років басейн на Петра Юрченка був класичним полтавським довгобудом. Програма Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» дала йому шанс на життя. Менше року знадобилося, щоб повністю завершити роботи.

В одній споруді є басейни для плавання: основний на вісім доріжок, довжиною 50 метрів та 25-метровий тренувальний басейн на три доріжки. Також є спортивний зал, кімнати відпочинку, тренерські приміщення та SPA-зони.





13 квітня 2022, 10:46 | Полтава | Культура та освіта

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.