Досягнення юних краєзнавців

Досягнення юних краєзнавців

Чотири роки поспіль проводиться Всеукраїнська краєзнавча акція учнівської  молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби». Протягом цього періоду юні краєзнавці Кобеляччини писали  і захищали свої пошукові роботи про внесок земляків в утвердження Української Держави. Найглибші дослідження учнів  виборювали призові місця  в обласному етапі названої акції. За результатами  краєзнавчих пошуків у 2021 році два кобеляцьких колективи отримали перемоги в обласному етапі даного заходу. Це пошукова група «Спарта» Кобеляцького ліцею Полтавської обласної ради за краєзнавчо-дослідницьку роботу на тему „Боротьба селянства Кобеляцького повіту проти більшовицької влади на початку 20х років ХХ століття” і краєзнавчо-пошуковий загін «Магніт» станції юних туристів за роботу „Європейський вибір українців (на прикладі народної дипломатії Кобеляцької громади)”. Ці роботи представляли Полтавщину  в Києві на заключному етапі Всеукраїнської  краєзнавчої  акції  учнівської молоді«Українська революція: 100 років надії і боротьби».

Днями на сайті Українського державного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді опубліковані підсумки заключного етапу вищеназваної краєзнавчої акції. Приємно було дізнатися про те, що пошукова група «Спарта» Кобеляцького ліцею в напрямі «Боротьба українців проти більшовицької диктатури та військової агресії Росії» виборола  ІІІ місце. Всього в цьому напрямі були представлені роботи юних краєзнавців із 12 областей України та міста Києва. Вітаємо юних краєзнавців з успішним результатом.

Окрім цього пошуковці із «Спарти» та «Магніту» беруть участь  у інших всеукраїнських заходах. 6-7 квітня Гончаренко Даша (Кобеляцька школа №3) та Соломоненко Аделіна (обласний ліцей) представили свої краєзнавчі роботи на Всеукраїнській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у XXI століття» (м.Черкаси), яка проводилася в онлайн режимі. Виступи юних краєзнавців включено до збірки найкращих матеріалів конференції.


Автор: Кобеляцька станція юних туристів

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.