Ніла Сулима розповіла, що входить до продуктового набору

Ніла Сулима розповіла, що входить до продуктового набору

Також посадовець повідомила, хто може отримати  продукти харчування від міської ради. І, паралельно, розказала про повсякденну роботу терцентру із надання соціальних послуг, який очолює.

Одразу потрібно уточнити, що ініціатива із видачі жителям Кобеляцької громади продуктових наборів є суто місцевою ініціативою. Держава такого виду допомоги не надає. Саме тому не існує сформованого та затвердженого переліку продутків, що мають входити до набору.

З цього приводу Ніла Сулима, керівник міського територіального центру соціальної допомоги, пояснює:

— З ініціативою сформувати своєрідний продовольчий резерв і, на його основі, певну кількість продуктів видати пенсіонерам, малозабезпеченим та людям з інвалідністю виступив міський голова Олександр Копелець. Потрібно віддати належне місцевим аграріям, вони відреагували миттєво і позитивно, надавши різного виду зерно та насіння соняшнику. Із цієї сировини були виготовлені борошно та крупи, працівники міськради все це розфасували, а наші співробітники при допомозі інших служб почали розносити та розвозити продукти людям, які цього потребують. Чимало кобелячан особисто прийшли до нас у терцентр і отримали набори.

Які продукти входять до набору

Ніла Сулима пояснила, що в окремих випадках вміст пакетів із продуктовим набором може різнитися. Як правило, це стосується круп.

Посадовець пояснила:

— Усе просто. Скажімо, у один із тижнів хтось із фермерів завіз горох. Відповідно, крупу виготовляють горохову. Якщо немає гороху, то до набору увійде інша крупа.

Як правило, до складу набору гуманітарної допомоги входять наступні продукти:

  • борошно пшеничне;
  • крупа пшенична;
  • крупа ячна;
  • цукор;
  • олія;
  • крупа кукурудзяна;
  • борошно кукурудзяне.

Одна бабуся власноруч принесла в міськраду «зайвий» пакунок

Отримувати продуктові набори будуть пенсіонери та люди з інвалідністю. Окрім того, допомогу нададуть людям, які потрапили в скрутне матеріальне становище.

За словами Ніли Сулими, лише в терцентрі на обліку перебувають 2551 громадян, із них жителів міста — 1123. Станом  на 12 квітня продукти отримали більше тисячі кобелячан.

Ніла Іванівна уточнила:

— Усі списки ми ретельно перевіряємо. Паралельно в селах діловоди теж ведуть свою роботу. Може ж таке бути, що людина не перебуває на обліку в терцентрі, але допомоги потребує. Інформацію перевіряємо тричі. Наші люди працюють фактично без перерв та вихідних. Графік роботи приблизно такий — зранку співробітники терцентру фасують продукти, по обіді — працюють із документами. І так уже кілька тижнів.

Розповіла Ніла Іванівна про один кумедний і водночас пафосний випадок:

— Не дивлячись на те, що, як я вже сказала, списки людей, які потребують допомоги, по тричі перевіряємо, помилки трапляються. Одного дня на прийом до міського голови прийшла бабуся, жителька Кобеляк. Пенсіонерка принесла отой семикілограмовий пакет із продуктами. І сказала, що вже один раз отримувала допомогу. Тобто жінка повернула те, що їй виділили двічі. Отакі люди совісні є. Звичайно ж, ніхто той пакет «назад» не забирав. Але як  зворушливо, коли жінка доклала серйозних у її віці зусиль, бо побоялася, що хтось через помилку не отримає продукти.

Звичайно ж, окрім формування і видачі продуктових наборів терцентр продовжує надавати цілий ряд звичних послуг. Та детальніше про це — у наступному номері «ЕХО».


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
23 квітня 2022, 10:29 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.