На Полтавщині затримали чоловіка, який зберігав наркотики та зброю

На Полтавщині затримали чоловіка, який зберігав наркотики та зброю

Незаконну діяльність 28-річного мешканця Кременчука припинили працівники Управління боротьби з наркозлочинністю поліції Полтавської області спільно зі слідчими Кременчуцького райуправління поліції, за процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури, із залученням працівників батальйону поліції особливого призначення ГУНП. У чоловіка вилучили наркотики, зброю та боєприпаси. Триває слідство.

Сергій Рекун, заступник начальника поліції Полтавської області, повідомив:

– Під час проведення санкціонованого судом обшуку за місцем проживання мешканця Кременчука, слідчі вилучили речовину рослинного походження у висушеному та подрібненому стані, зовні схожу на наркотичний засіб «канабіс», зіп-пакети з кристалічними речовинами, схожими на психотропну речовину «соль альфа PVP», пристрої для куріння наркотичних засобів, насіння рослин коноплі, електронні ваги. Крім цього, слідчі також виявили та вилучили у чоловіка предмет, схожий на гранату «РГД-5», два предмети, схожі на ручну гранату «Ф-1», холодну зброю, мобільні телефони тощо. Наразі вилучені речові докази направлені на експертизу. Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

За даним фактом слідчим підрозділом поліції, за процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури, здійснюється досудове розслідування в кримінальних провадженнях, відкритих за  попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 309 (Незаконне зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у великих розмірах) та частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  У рамках кримінальних проваджень триває комплекс необхідних оперативно-розшукових та слідчих дій для встановлення каналів надходження наркотичних засобів, а також походження та мети зберігання боєприпасів.

У разі визнання вини судом фігурантові загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. 


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавської області
12 травня 2022, 09:40 | Кременчук | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.