«Привид безробіття» ще не блукає Кобеляччиною

«Привид безробіття» ще не блукає Кобеляччиною

Попри війну і значну кількість переселенців, які вже більше місяця проживають в населених пунктах Кобеляцької і Білицької громад, на місцевому ринку праці панує благополуччя. У всякому випадку, про це говорять дані статистики.

Наталія Хейлик, директор Кобеляцької філії обласного центру зайнятості, наводить такі цифри.

У минулому році на 7 травня на обліку знаходились 715 безробітних. Зараз на цю ж дату — 665.

Наталія Миколаївна пояснює:

— Думаю, що цей феномен зменшення кількості людей, які не мають роботи, можна пояснити специфікою нашого регіону. Кобеляцька і Білицька громади — це край аграрний. А наші аграрії попри війну продовжують працювати. Окрім того, продовжують повноцінно функціонувати і невеличкі підприємства з інших сфер, скажімо, завод продтоварів «Мрія». Кілька швейних підприємств мають замовлення від волонтерських та державних установ і організацій, шиють одяг для армії. Єдина серйозна втрата на ринку праці — це припинення роботи фірми «Онур», що будувала автодорогу Н-31. Але будемо сподіватися, що після припинення бойових дій будівництво буде відновлене.

За словами Наталії Хейлик, уже десять місцевих підприємств скористалися державною програмою, що підтримує бізнес, який надав роботу переселенцям.

Керівник говорить:

— Відповідні документи на отримання державної компенсації подали п’ять юридичних осіб і п’ять ФОПів. Вони працевлаштували 12 переселенців. Кілька бізнесменів уже й отримали відшкодування з держбюджету.

Нагадаємо, що державна програма передбачає, що кожен роботодавець за кожного взятого на роботу переселенця протягом двох місяців отримуватиме по 6,5 тисячі гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
15 травня 2022, 10:15 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.