Прокурори повернуть Білицькій громаді майна на 13 мільйонів

Прокурори повернуть Білицькій громаді майна на 13 мільйонів

Звичайно, якщо доведуть у суді, що майновий комплекс був наданий у оренду з порушенням законодавства.

Працівники Решетилівської окружної прокуратури позиваються до підприємця, який, порушуючи законодавство, орендував майновий комплекс на території Білицької громади.

За інформацією прес-служби Полтавської обласної прокуратури, йдеться про майновий комплекс площею більше 2 тисяч квадратних метрів, вартість якого становить понад 13 мільйонів гривень.

Прокурори встановили, що в 2020 році підприємець уклав спірний договір із Чорбівською сільською радою Кобеляцького району, оскільки, всупереч вимогам законодавства, аукціон із визначення орендаря не проводився.

Відповідно до частини 1 статті 13 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», об`єкти державної та комунальної власності передаються в оренду за результатами проведення аукціону в електронній торговій системі. Тобто, процедура надання майна в оренду була порушена.

Наразі Господарський суд Полтавської області відкрив провадження у цій справі. Якщо порушення в суді будуть доведені, комплекс повернеться у власність Білицької громади.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
3 червня 2022, 16:43 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.