Викрав авто і скоїв ДТП

Викрав авто і скоїв ДТП

Так завершилася ніч із середи на четвер у одного з жителів Козельщинської громади.

15 липня обласний відділ комунікації поліції області повідомив, що на Полтавщині правоохоронці встановили чоловіка, який незаконно заволодів автомобілем знайомого.

Виявилося, що 14 липня, близько 14:00, у сектор поліцейської діяльності №1 (Козельщина) звернувся 46-річний місцевий житель. Чоловік повідомив, що вночі з його гаража викрадено автомобіль «ВАЗ».

Начальник козельщинських правоохоронців Денис Булітко розповів, що в ході проведення слідчо-оперативних заходів поліцейські встановили місце перебування транспортного засобу. Його виявили на одній з вулиць Козельщини з пошкодженнями. Також правоохоронці встановили особу, яка викрала «дев’ятку». Ним виявився 34-річний козельщанин, який напередодні відпочивав із потерпілим. Фігурант у стані алкогольного сп’яніння сів за кермо та скоїв наїзд на перешкоду, після чого залишив авто на вулиці та пішов додому.

За цим фактом слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Крім цього, група реагування патрульної поліції склала на порушника два адміністративні протоколи — за статтями 124 (Порушення учасниками дорожнього руху Правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) і 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння).

У рамках відкритого кримінального провадження тривають слідчі дії.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
21 липня 2022, 16:18 | Козельщина | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.