Хто розмальовує паркани: прихильники «руського міра» чи банальні хулігани?

Хто розмальовує паркани: прихильники «руського міра» чи банальні хулігани?

До редакції надійшло повідомлення про те, що на парканах двох садиб, власники яких мають відношення до Збройних Сил України, з’явилися написи не зовсім зрозумілого змісту.

Про цю подію автор цієї статті дізнався в четвер увечері, отримавши фото і повідомлення із… Данії. Як відомо, інформація не знає меж і кордонів, а тому прецеденти, коли про місцеву подію дізнаєшся від людини, яка живе за тисячі кілометрів, не є унікальними і дивними. Причому, автор повідомлення написав, що нібито люди чи людина, які захопилися в Кобеляках таким от граффіті, згадали і мене.

Після кількахвилинного вивчення фото стало зрозуміло, чому з’явилася версія про «посилання» на автора статті. Там у кінці щось схоже на «да філон». А ні для кого, у тому числі й для мене, не є якимось відкриттям, що журналіста Філоненка в Кобеляках називають Філоном. Хоча,  не тільки мене. Адже Філоненків у Кобеляках багато.

Та зрештою, суть події зовсім у іншому. Жінка, на чиєму паркані з’явився напис, розповіла:

— Мій чоловік служить у ЗСУ. Чоловік іншої жінки, на паркані якої тільки почали, але не закінчили малювати,  був активним  волонтером, який всіляко допомагав Збройним Силам. Більше ні в кого із сусідів нічого подібного не було. Ми обійшли округу, роздивилися паркани — немає такого.

Жінка зізналася, що спочатку злякалася і не знала, як діяти. Та потім, справившись із емоціями, вирішила звернутися до правоохоронців та в ЗМІ.

Вона пояснила:

— Мені здається, що це зробили не підлітки, яким нічого робити. А якщо й підлітки, то під керівництвом когось дорослого. А той дорослий хоче залякати людей, чиї родичі пов’язані із Збройними Силами України. Можливо — посіяти паніку серед населення. Так от, звернувшись у ЗМІ, я показую, що  ми не боїмося. А звернувшись до поліцейських, сподіваюся, що вони знайдуть автора цього «граффіті».

У поліції нам підтвердили факт звернення. Правоохоронці почали перевірку. Хоча вони й не виключають, що напис — це прояв дрібного хуліганства або вияв неприязних стосунків на побутовому рівні. Але потенційних «сєпарів» теж шукатимуть.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
29 липня 2022, 15:20 | Кобеляки | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.