Кобелячани й новосанжарці оплакують загиблих земляків

Кобелячани й новосанжарці оплакують загиблих земляків

За останні два тижні в Кобеляцькій, Новосанжарській і Драбинівській громадах у останню путь провели чотирьох військовослужбовців.

Жителі Кобеляцької громади попрощалися із 45-річним Миколою Ломовим. Герой України загинув на Донеччині, поблизу Сіверська, у результаті танкового обстрілу.

Захисник України народився 14 березня 1977 року в Кобеляках. Навчався у міському НВК №1 та професійно-технічному училищі. Працював будівельником. Микола Ломов був учасником антитерористичної операції на Сході. Військового поховали на міському кладовищі, на Алеї слави.

У загиблого кобелячанина залишилися батьки, брат, дружина і дві доньки.

 

Також гірка звістка надійшла з Бахмутського району. Унаслідок обстрілу позицій українських військових, поблизу села Вершина, загинув старший солдат Ярослав Луговський. Чоловік разом зі своєю родиною проживав у Нових Санжарах.

Батько багатодітної сім’ї народився 29 квітня 1978 року в Руденківці. Навчався у Новосанжарській школі. Працював водієм у Експедиції глибокого буріння, «Новофармі» та приватних підприємців селища. У минулу середу Героя поховали на цвинтарі в Нових Санжарах.

 

Цього ж дня мешканці Драбинівки оплакували Едуарда Цвітченка. Серце сержанта Збройних Сил України перестало битися пекельного 13 липня поряд із населеним пунктом Вершина.

Народився  Едуард Цвітченко 21 серпня 1971 року в Драбинівці. Після закінчення місцевої школи, вступив до Полтавського сільськогосподарського інституту. Далі — служба в армії. Повернувшись у 1991-му до цивільного життя, Захисник України  працював художнім керівником Драбинівського сільського будинку культури, згодом став його очільником. Із січня 2002 року працював комбайнером, трактористом-машиністом товариства «Чиста криниця». Едуард Цвітченко був одружений, має сина Яна.

 

У понеділок, 25 липня, прес-служба Новосанжарської селищної ради повідомила про загибель односельчанина Олексія Горбункова.

Старший солдат Олексій Горбунков поліг у березні в Маріуполі. Точна дата його гибелі  — невідома. Олексію було 25 років. Захисник України мешкав у Забрідках Новосанжарської громади.

Старший солдат Олексій Горбунков був заступником командира бойової машини, навідником-оператором 2-го мехвідділення 1-го механізованого взводу 1-ої мехроти військової частини А 2962.

Панахиду за полеглим провели 26 липня у рідному селі Героя. Прощання з Олексієм відбулося в центрі Нових Санжар, біля пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.

Поховали військового на центральному кладовищі селища.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
28 липня 2022, 15:54 | Кобеляки | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.