Чи допоможе Кобі Кива?

Чи допоможе Кобі Кива?

Днями Кобеляцький суд виніс рішення за позовом жителя Кобеляк Віталія Дорошенка до фермера Юрія Коби. Якщо рішення набере законної сили, то аграрій ризикує попрощатися із трьома з половиною мільйонами гривень. Читачі «ЕХО» ще мають пам’ятати досить резонансну публікацію під назвою  «Нардеп Кива: банда Дорошенка забрала в кобеляцького фермера техніку та землю».

Вона вийшла у світ на інтернет-ресурсі «Полтавщина». Оскільки мова йшла про події, що відбулися на території Кобеляцької і Білицької громад, то сайт «ЕХО» теж передрукував цю статтю.

Нагадаємо, що фермер Юрій Коба тоді фактично обвинуватив кількох жителів Кобеляк і навколишніх сіл у здирництві й рекеті.

Цікаво, що в коментарях до публікації дехто з читачів «Полтавщини» висловили припущення, нібито фермер просто не бажає віддавати борги.

Пізніше аналогічне припущення висловили і фігуранти вищезгаданої публікації Олег Пастухов та Микола Єгоренко. Їх версія подій була висвітлена в статті «Юрій Коба: жертва чи шахрай?».

Один із головних учасників тих подій Віталій Дорошенко від публічного коментаря відмовився. Але підкреслив, що діє в правовому полі й доведе існування боргу фермера перед ним у залі суду.

І ось суд відбувся. 22 липня поточного року суддя Ірина Омельченко винесла рішення, котрим частково задовольнила вимоги Дорошенка до Коби. А саме — зобов’язала аграрія повернути підприємцю сто тисяч доларів, що в еквіваленті становить 3 мільйони 656 тисяч гривень. Та ще й відсотки. Та ще й судові витрати.

Безумовно, шанс не виплачувати борг, фактично визнаний судом, у Коби ще є. Він може подати апеляцію. Але шанс той мізерний.

Безумовно, Юрій Коба може заявити, що суди «куплені» і правосуддя буде захищати виключно тих, у кого є гроші. А в нього, у фермера, грошей немає.

Але тут виникають питання до логіки розвитку подій. Навіщо Дорошенку, в якого гроші є, намагатися забрати три з половиною мільйони у фермера, в якого їх катма?

Та й захисника собі у свій час Коба вибрав ну дуже неоднозначного. Про «чистоту» помислів і намірів екс-нардепа Іллі Киви, який «вписався» за Кобу, знає кожен українець. Ще до зради України Кива «прославився» тим, що брехав про величезні прибутки, отримані за рахунок здачі в оренду жомової ями. Про це йшлося в публікації журналістів-розслідувачів «Нардеп Кива заробив більше мільйона на порослій бур’яном ямі під Полтавою».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
20 серпня 2022, 10:28 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.