Гульки, ревнощі, конопля

Гульки, ревнощі, конопля

Подія, що днями сталася на території Кобеляцької громади, заслуговує на те, щоб стати сюжетом для чергового фільму Гая Річі.

Офіційна поліцейська хроніка, як відомо, є інформацією не надто цікавою для широкого кола читачів. Хіба що мова в ній йтиме про якусь супернадзвичайну подію.

У більшості ж випадків правоохоронці казенною мовою констатують факт правопорушення та цитують санкції тієї чи іншої статті Кримінального кодексу. У принципі, їх можна зрозуміти. Поліцейські —  не письменники, у них інша робота. А деталізація події в подальшому в суді може бути використана адвокатами злочинця. І допоможе уникнути відповідальності.

Ось і про подію 11 серпня, що сталася на території Кобеляцької громади, поліцейські повідомили сухо і лаконічно.

Поліцейські відділення №2 (місто Кобеляки) Полтавського райуправління поліції Полтавщини в ході проведення санкціонованого судом обшуку виявили понад 300 рослин конопель на  присадибній ділянці в жителя одного із сіл Полтавського району. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Юрій Стеценко, тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділення №2 (місто Кобеляки) Полтавського райуправління поліції, повідомив:

– Слідчі поліції, за процесуального керівництва  прокуратури, під час проведення санкціонованого судом обшуку в домогосподарстві  31-річного чоловіка, виявили насадження нарковмісних рослин. Під час проведення слідчих дій виявлено та вилучено понад 300 рослин конопель. Речові докази спрямували на судову експертизу. Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантові про підозру.

За цим фактом слідчим підрозділом поліції, за процесуального керівництва Кобеляцького відділу Решетилівської окружної прокуратури, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 310 (Незаконне вирощування конопель) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.
 Між тим, жителі населеного пункту, де відбулася дана подія, поділилися із редакцією подробицями, що заслуговують навіть на увагу культового режисера Гая Річі, котрий любить знімати щось про циган, кримінал і наркотики. «Карти, гроші, два стволи» у Гая вже були. Тепер можна зняти щось про «Гульки, ревнощі, конопля».

Отже, жив у одному із приміських сіл чоловік, який згодом виявився таким собі наркобароном місцевого значення.

У один із не надто прекрасних для нього днів «барон» влаштував у селі гулянку. Війна, комендантська година —  то не для нього. Гроші є, все інше —  не важливо.

У один із моментів гулянки співмешканка наркобарона дала йому привід для ревнощів. Він застосував до неї фізичну силу. Жіночці довелося втікати, тримаючи на руках дитину.

Діло було вже вночі, і жінку з дитиною затримали військовослужбовці за порушення комендантської години. Вони ж і викликали правоохоронців. Хоча є інша версія. Нібито поліцейських викликала жертва ревнощів по пораді свого друга, разом із яким вона примусила нервувати «барона».

Поліцейські приїхали виясняти обставини за фактом насильства у сім’ї. І виявили цілий конопляний ліс.

Ну, а далі —  вищенаведена суха кримінальна хроніка.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
19 серпня 2022, 12:08 | Кобеляки | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.