Селищна рада підписала три меморандуми

Селищна рада підписала три меморандуми

Протягом минулого тижня Новосанжарську селищну раду відвідали представники трьох гуманітарних організацій.

17 серпня очільник громади Геннадій Супрун зустрівся з представниками гуманітарної некомерційної організації в Україні INTERSOS. Селищний голова підписав меморандум про співробітництво. Спільними зусиллями селищної ради та гуморганізації буде:

  • створена мобільна бригада для медичної й психологічної допомоги переселенцям, які проживають на території Новосанжарської громади;
  • підтримка переселенців, які постраждали від домашнього та гендерно-зумовленого насильства;
  • участь та підтримка у наданні послуг захисту для дітей, жінок, літніх людей та людей з особливими потребами із числа внутрішньо переміщених осіб;
  • надання непродовольчих товарів та санітарно-гігієнічних засобів для ВПО і вразливих груп населення, які проживають у ОТГ.

Наступного дня голова громади Геннадій Супрун підписав Меморандум про співпрацю з Міжнародною неурядовою організацією «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту» (Center for Civilians in Conflict, CIVIC). Його мета — отримання позитивного результату в сфері захисту цивільного населення Новосанжарської ОТГ, у тому числі,  підготовки до надзвичайних ситуацій та подолання наслідків воєнних дій.

19 серпня очільник селищної ради підписав документи з Міжнародною гуманітарною організацією «Людина в біді» (People in Need, PIN). Також у цьому меморандумі підписався голова Новосанжарської спортивної громадської організації «Федерація футболу Новосанжарщини» Віталій Баранович.

Як пояснили представники організації, вони працюють в Україні з 2003 року через відділ з прав людини. Із моменту повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, представництва ГО «Людина в біді» відкриті у 23 областях. PIN допомагає постраждалому населенню продовольчими і промисловими то    варами, засобами гігієни, сприяє у відновленні житла, водопостачання та поліпшення санітарних умов, надає психосоціальну підтримку, грошову допомогу та засоби для існування.

Представники організації «Людина в біді» доставили в Новосанжарську громаду засоби гігієни.





Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»
26 серпня 2022, 13:38 | Нові Cанжари | Суспільство

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.