Чергове скандальне засідання Кобеляцької ТВК мало не закінчилося бійкою

Чергове скандальне засідання Кобеляцької ТВК мало не закінчилося бійкою

Як і можна було передбачити розгляд заяви депутата Тамари Гординської про складення нею депутатських повноважень викликав у Кобеляцькій громаді небувалий ажіотаж, що супроводжується виникненням чисельних скандальних ситуацій. Цікаво, що сама Тамара Василівна, яка вже кілька місяців перебуває за межами України, не має до цього ні найменшого відношення. Вона просто написала заяву про те, що не може і не хоче бути депутатом Кобеляцької міської ради.

Під час засідання Кобеляцької ТВК, що відбулося 26 серпня, її члени й мали прийняти хоча б якесь рішення по цьому питання. Нагадаємо, що на попередньому засіданні ТВК ніякого рішення не прийняла.

Сказати, що засідання від 26 серпня пройшло в напруженій обстановці – це не сказати нічого. Під час супергарячих дискусій вже в кулуарах мало не сталася бійка за участю кобеляцького депутата та голови Полтавської ТВК, яка теж приїхала в Кобеляки.

А так був, як кажуть, «повний фарш». На засідання прибули гості із Полтави – голови районної та обласної ТВК, депутати міськради, міський голова.

Для того аби описати все у всіх подробицях потрібно дві сторінки газетного тексту. Це ми зробимо в наступному номері «ЕХО». Нижче головні моменти.

В ході засідання юрист міської ради зачитала висновок експертизи, згідно із яким підпис Гординської під заявою про складення повноважень є підробленим.

Василь Кіптілий набрав телефоном Тамару Гординську і та заявила, що підписувала заяву власноручно.

Але найцікавіше почалося, коли справа дійшла до голосування. Було дві пропозиції.

Першу зачитала голова комісії Лілія Песиголовець. Вона запропонувала просто взяти до відома усі документи, що надійшли в комісію по Гординській.

Другу пропозицію озвучив член комісії Олександр Спиця. Він запропонував не розбиратися у тому, хто і що каже та пропонує, а, виконуючи рішення сесії, проголосувати за депутатство Романа Киценка, котрий по партійному списку йде наступним за Гординською.

За першу пропозицію проголосувала лише Лілія Песиголовець. Потім голова комісії почала явно затягувати час, адже двоє членів заявили, що не мають часу і сил брати участь у багатогодинних дебатах.

Присутні на засіданні депутати міськради врешті умовили двох членів комісії залишитися в залі. І тоді голова комісії своїм рішення просто припинила засідання.

У зв’язку із такої поведінкою голови ТВК дуже важко й до цього часу вірити в її незаангажованість і в те, що, за її словами, їй не пропонували ніякої посади.

Важко вірити і в незаангажованість приїхавших із Полтави Ірини Гносенко та Людмили Сердюк. Надто явно вони відстоювали «законність», котра вигідна кобеляцькому міському голові Копельцю. Адже, по суті, вони за рішення кобеляцької ТВК не несуть жодної відповідальності. Але люди приїхали в Кобеляки і відстоювали позицію вигідну міському голові. Аж до того, що під впливом емоцій одна із прибулих спробувала силою відібрати телефон у депутата, яка її знімала на відео. Звичайно, людина може заборонити її знімати. Але ж – не силою, а по закону. А тут люди приїхали вчити дотримуватись законодавства, а самі дозволяють собі ледве не бійку.

Детальніше про те, що і як було, хто і що говорив – читайте в наступному номері «ЕХО».


Автор: Ігор Філоненко
26 серпня 2022, 19:59 | Кобеляки | Політика



1. Chamara / 27 серпня 2022, 02:24 Цитувати
Чому ви поливаєте брудом, і приймаєте однобокі висновки. Я була на засіданні але жодного представника еха не бачила, і чому ви в мене не запитали? Це проплачена стаття вашого місцевого авторитета.
2. Chamara / 27 серпня 2022, 02:40 Цитувати
Ви хоч знаєте хто така Гносенко?
3. Filon / 27 серпня 2022, 08:02 Цитувати
1.Chamara
«Я була на засіданні але жодного представника еха не бачила, і чому ви в мене не запитали? Ц»

Ну, напевне Ви так була на засіданні, що не бачили...А хто така чамара, що в неї потрібно про щось запитувати? Ну і третє. Ірина Гносенко була представлена, як голова Полтавської РВК. Молода симпатична жінка в білих джинсах, блондинка. Постійно переміщалася із залу кудись в коридори, певно влади. Потім поверталася. Чи не так було? Чи ми із Вами на різних засіданнях були?
4. микола козак / 27 серпня 2022, 09:35 Цитувати
1.Chamara
«Це проплачена стаття вашого місцевого авторитета.
»

Та нічого дивного , війна між Копильцем і Філоненком майже в кожному випуску ехо.Звичайна боротьба за дорватись до корита , ну а Філоненко в ній звичайний пішак , який оприлюднює чужі бажання.Ця дурна писанина людям вже осточортіла і ніхто на це пустозвонство вже не звертає уваги .
5. Chamara / 27 серпня 2022, 19:18 Цитувати
Коли Гносенко виходила голова сидів в залі, чи ви не бачили? Коли «присутні» "депутати" та інші невідомі особи запропонували залишити комісію і дати змогу розібратись самим то поруч з Гносенко знаходився опозиційний до влади чоловік, запитайте в нього. А чому ви не пишете що на комісію чинять тиск, що членів комісії залякують? Чому не пояснюєте в своїх замовних статтях що є рішення сесії, що голова видав розпорядження яким призупинив дію рішення відповідно до ст. 59 ЗУ "Про місцеве самоврядування" що на сесії депутати не подолали 2/3 як того вимагає закон? Чому не пишете що голова засумнівався у власноручному підписанні депутатом яка «хоче» скласти повноваження і звернувся за експертним висновком яка підтвердила що підпис на заяві не є особистим підписом. Чому правду не пишете? Бо вважаєте себе розумнішими?
6. Filon / 29 серпня 2022, 08:27 Цитувати
5.Chamara
«А чому ви не пишете що на комісію чинять тиск, що членів комісії залякують? Чому не пояснюєте в своїх замовних статтях що є рішення сесії, що голова видав розпорядження яким призупинив дію рішення відповідно до ст. 59 ЗУ "Про місцеве самоврядування" що на сесії депутати не подолали 2/3 як того вимагає закон? Чому не пишете що голова засумнівався у власноручному підписанні депутатом яка «хоче» скласти повноваження і звернувся за експертним висновком яка підтвердила що підпис на заяві не є особистим підписом. Чому правду не пишете? Бо вважаєте себе розумнішими?
»

Ну й псевдонім Ви собі вибрали... Тепер по суті. Все Вами написане вже було оприлюднене на сторінках газети і на сайті. Просто Ви нерегулярно газету читаєте. Читайте регулярно і все буде ок

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.