«ДСНС — спонсор інфаркту»

«ДСНС — спонсор інфаркту»

7 вересня Державна служба з надзвичайних ситуацій  почала тестувати нову систему сповіщення, яка нажахала та одночасно розвеселила українців.
Протягом кількох днів українці спостерігали на телефонах страхітливе попередження на весь екран про екстрену небезпеку, утім із позначкою, що це тестування.

«Нова система оперативного інформування працюватиме завдяки технології Cell Broadcast, яка має значні переваги над SMS-інформуванням: швидше отримання сповіщень, гнучкість у виборі локацій для інформування, наявність звукового сигналу, навіть якщо звук на смартфоні абонента вимкнено», — розповідали раніше в ДСНС.

Це призвело до кумедних реакцій у соцмережах, адже багатьох українців нові повідомлення ДСНС встигли налякати.

«У принципі, якщо не ходив у туалет, то сигнал сповіщень від ДСНС може в цьому допомогти», — пише журналіст Євген Спірін.

«Сміх-сміхом, але от уявіть — ви стоматолог, який спокійненько пиляє чийсь зуб, або хірург, який щось зосереджено ріже, або мама, яка лиш вклала дитину спати, і тут «тестове оповіщення ДСНС», — пише Olena Livinska.

«ДСНС — спонсор інфаркту, ледве не потрапив на аудієнцію до Королеви», — жартує користувач Сергій Панасюк.

«Кажуть, що пес Патрон почув тестовий звук ДСНС, і на одну міну стало більше», — жартують у мемі від Memagram.

Зі свого боку ДСНС попросили українців поставитись із розумінням до тестових сповіщень, адже це допоможе налагодити систему для швидких повідомлень про небезпеку.

Тестування продовжуються у співпраці з найбільшими мобільними операторами України: Київстар, Vodafone та lifecell.

«Це поширена практика в багатьох країнах Євросоюзу — оперативно попереджати суспільство про небезпеку шляхом розсилки інформаційних повідомлень абонентам», — йдеться в повідомленні.

Після завершення тестування в ДСНС обіцяють відправляти екстрені сповіщення лише у разі реальних загроз.

15 вересня 2022, 20:40 | Полтавщина | Цікаве

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.