Черговий «мільйон» кобеляцьких комунальників

Черговий «мільйон» кобеляцьких комунальників

Кобеляцьке підприємство «Водоканал Плюс» із швидкістю, що лякає, продовжує примножувати борги перед державою. Лише по судових рішеннях, відомих на сьогоднішній день, комунальники мають виплатити 5 мільйонів гривень. Якщо ж будуть оголошені судові рішення щодо накладення штрафних санкцій за свавілля із створенням у лісі смітника, то борг «водоканалівців» може сягнути й п’яти мільйонів гривень. Будьмо уважні — 5 000 000. Хто їх віддаватиме — майже шекспірівське питання.

Про те, що кобеляцьке комунальне підприємство «Водоканал Плюс» під «умілим» керівництвом свого нинішнього директора Володимира Юрка та його куратора, міського голови Копельця, із року в рік лише нарощує борги перед бюджетами різних рівнів, ми повідомляли вже неодноразово.

Днями редакція знайшла підтвердження того, що борг комунальників ще виріс. У публічний доступ було викладене рішення Східного апеляційного господарського суду. Він залишив без задоволення апеляційну скаргу, подану кобеляцьким комунальним підприємством «Водоканал Плюс». Керівництво підприємства намагалося оскаржити рішення Полтавського господарського суду, котрий ще в квітні поточного року зобов’язав їх сплатити у державний бюджет 1 мільйон 091 тисячу 141 гривню і 55 копійок. Це збитки, нараховані державними контролюючими органами, через те, що підприємство протягом 2018–20 років добувало воду, не маючи на це дозвільних документів.

Постанова суду в справі № 917/1423/21 датується 5 вересня поточного року. Кожен бажаючий може ознайомитися з її повним текстом, без проблем знайшовши справу в Єдиному реєстрі судових рішень. Окрім визначеної державними органами суми збитків, «Водоканал Плюс» має заплатити ще й 16 тисяч 367 гривень 12 копійок судового збору.

Безумовно, у «Водоканалу Плюс» ще залишається шанс оскаржити рішення двох судів у Верховному суді України. Але це буде лише чергова спроба відтягти час.

У результаті ж, борг «Водоканалу Плюс» зросте ще на 1 мільйон 107 тисяч 508 гривень і 67 копійок.

А тепер давайте разом спробуємо підрахувати загальний, відомий станом на початок вересня 2022‑го року, борг кобеляцьких комунальників. Наголошую, що при проведенні підрахунків ми використовуємо виключно інформацію із відкритих джерел, доступних для перевірки кожному громадянину України.
Отже, одна сума у нас є.

Далі заходимо на ресурс YouControl. За посиланням https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/32115198/ бачимо, що підприємство із назвою «Водоканал» без «плюса», керівником якого теж значиться Володимир Юрко, і до сьогоднішнього дня не припинило свого існування. І за ним рахуються борги. Податковий борг у сумі 157 тисяч 674 гривні — це «квіточки». А й є рішення Господарського суду від 10 березня 2020 року по справі № 440/506/20. Ним суд уже із штрафними санкціями зобов’язав «Водоканал» сплатити вже 160 тисяч гривень. Тобто, борг трішки, але виріс.

Читаємо далі. Є ще рішення Господарського суду від 22 березня 2018 року (https://youcontrol.com.ua/catalog/court-document/73032378/). Ним суд зобов’язав «Водоканал» сплатити 1 мільйон 233 тисячі 162 гривні і 12 копійок за до болю знайоме порушення — добування води без дозволу на спецводокористування. А ще — 18 тисяч 497 гривень судових витрат.

Тобто, Юрка, читай — Копельця, ще до 2018 року штрафували за те, що добувають і подають воду без документів. Але вони не покаялися. І не придумали нічого кращого, аніж створити нове підприємство і «наплодити» нових боргів.

А наша арифметика фіксує вже 2 мільйони 519 тисяч 167 гривень, не рахуючи копійок. Але ж це ще не все. Той же невблаганний YouControl повідомляє, що вже за нинішнім «Водоканалом Плюс» рахується податковий борг у сумі 564 683 гривень (https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/company_details/41678708/).
Отже, доблесні і ну дуже умілі господарники за якихось п’ять років нагосподарювали на борг у три мільйони.

Але ж і це ще не все. Якщо не до кінця цього року, то в році наступному черговий суд оголосить черговий вердикт. Цього разу «Водоканал Плюс» оштрафують за збитки, завдані державі і довкіллю через розміщення в лісі смітника. І там теж «набіжить» пару мільйонів.

А ще ж потрібно врахувати, що дозволу на спецводокористування у комунальників немає й до сьогодні. А це — нові штрафні санкції.

Взагалі, створюється враження, що Копелець і Юрко свідомо ведуть комунальне підприємство до повного банкрутства. Майна підприємства вже не вистачить, аби виплатити всі названі борги.

Єдина надія — держава спише.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»
16 вересня 2022, 13:32 | Кобеляки | Кримінал



1. ixtamnetka2 / 16 вересня 2022, 14:18 Цитувати
Навіть страшно читати, не те що усвідомлювати весь жах ситуації ! Вони (Копелець з Юрком ) все знали, але продовжували порушувати ! Юрка чисто по-людськи жаль ! Хороший хлопець, але куди ж ти дивився «хороший» хлопець ? Невже ти не бачив, що поряд з тобою справжній злодій !Де була твоя голова, коли ти так себе підставляв ? КАПЕЦЬ !!!
2. Ltava / 16 вересня 2022, 22:13 Цитувати


Змінено 18.09.2022, 08:04
3. микола козак / 18 вересня 2022, 12:22 Цитувати
Скільки ж підлості в автора , коли він буквально радіє тому , що людину , яка старалась для нього , щоб він не згинув від безводнення , тягають в суд , бо він може і незнав , а може не було за який кошт купити ту ліцензію .Та й виглядає це якось дико , адже згідно Конституції України надра належать народу , то про яку ліцензію мова і що ж це за народ , який не захищає того , хто для нього робить блага.Чому ж пан Філоненко досі платить за воду по 13,25 грн , а не так наприклад , як у полтававодоканалі?Також прихлібники Філоненка , тамнєтки і другі , платіть ьбільше , щоб було за що викупити ліцензію , а не гадьте на людину.Ви втратили просто совість.
4. Slavko / 18 вересня 2022, 23:41 Цитувати
Навряд чи хтось тут розуміє конституцію. Євреї просто ще не встигли її дописати, або просто додати туди пояснення, що ж то таке за поняття там як "український народ" ... , що є власник усього... От недавно вони з Шмигалем запроектували таке собі створення (законом, законопроект) ... "про утворення акціонерного товариства "Енергоатом"", яке досі чомусь було державним, держави Україна. Тобто... під шумок відосіків, бойовичків по ящику про так звану окупацію, "можливу загрозу ядерного вибуху, шантажу"..., вони собі приХватизували атомну станцію, ну як завжди було всі ці 30ть років незалежності ! Насправді, окупації, але іншої. 30ть років реформ дорівнює 30 років приХватизації бохообраним народом (лексикою Коробчинського), щоб простіше, доречі, за образу якого вони встановили відповідальність 7 років ув"язнення !...
Справа в тому, що їм і так тут усе належить, в першу чергу - ті надра, гроші (мічені всякою проклятою символікою), влада, медицина, телебачення..., золото... (у вас - тільки дріб"язок). От тільки до води ще трохи не дійшли, але уже все поставлено на рейки... Залишилося тільки ліквідувати ці нікчемні міські ради, що тільки гроші крадуть самі у себе, ну і ще деякі дрібниці.
Тут нема кому пояснювати, але як можна хвалити тих, хто попав до цього кобеляцького корита по блату, сам жирно їсть і дере за воду (конституційну) гроші, що суперечить конституції і здоровому глузду ?? А цей ще кричить : "платіть більше !"... Ви серйозно ??
5. Ayaks / 19 вересня 2022, 11:07 Цитувати
Взагалі ця ситуація заставляє мізки закипати. Грубо - 3 мільйони за воду і 2 за мусор. Хто їх має платити - депутати які все одобряли, затверджували звіти, бюджети і т.д. (хоч і з криками, але врешті решт голосували) - НІ! В них коллективна безвідповідальність. Міський голова - НІ! Який теж це готовив, голосував і т.д. Директор Водоканалу - НІ!, він виконував рішення депутатів і накази голови. Опозиція/активісти - НІ. Вони просто строчили в усі інстанції листи - "оштрафуйте їх будь-ласка", вониж нічого не порушували, просто писали листи, попутно попиваючи водичку з крана і викидуючи сміття в контейнери. Так хто? - Люди, жителі громади, яким в тариф вкинуть все це. Причому суд так напевно і написав в рішенні - "ІМЕНЕМ НАРОДУ УКРАЇНИ, оштрафувати Водоканал, поклавши сплату штрафу на плечі народу України, в лиці жителів Кобеляцької громади".
Я один розумію, що тут щось не так?
P.S. Причому ладно мусор, але 3 мільйони штрафу за те що в Водоканалу немає бумажки з написом - «разрєшаю» і печаткою? А може ми тоді теж маємо накласти штраф на всих вище перерахованих, за відсутність у них розіму, совісті і гідності?
6. Чудо Юдо / 22 вересня 2022, 21:00 Цитувати
Читаю я цих коментаторів і диву даюся - ви що, Соловйова обдивилися і навчилися як він факти називати своїми словами і видавати за інші речі?
Є мер міста. Є у нього абсолютно безвольні депутатики. Мер міста, за їх допомогою, виписує собі суперпремії за суперпродуктивну роботу і при цьому майже десять років не хоче виділити якусь суму на ту бумажку за яку йому з року в рік торочать екологи, подають в суд (це все не раптово сталося), а йому тринь-трава. А чому? А тому що, як правильно зазначив попередній коментатор, не зі своєї кишені він платитиме. І не депутати заплатять. А люди, які цього мера обрали. Обрали? Нате, жріть, не подавіться.
А себе він не обидив - сотні гектар виписав земельки, зарплату більше ніж мер Львова отримував, зараз його спихнуть з престолу, він ручкою помаше всі па-па і ї**ться тут як хочете.
Така ж ситуація і зі смітником.

А Козаку Філоненко винен, ага

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.