У Полтаві затримали банду грабіжників

У Полтаві затримали банду грабіжників

Працівниками Полтавського районного управління поліції встановлено двох фігурантів, які у вересні вчинили грабіж та розбій на території Шевченківського району обласного центру. Наразі поліція повідомила правопорушникам про підозри.

До Полтавського районного управління поліції 3-го вересня звернулись двоє 18-річних полтавців із повідомленням, що невідомі чоловіки поблизу ставків біля вулиці Огнівська відкрито заволоділи їхніми грошовими коштами. А 8-го вересня до поліції звернувся ще один 20-річний місцевий мешканець, який зазначив, що невідомий чоловік також поблизу вулиці Огнівська, погрожуючи ножем та фізичною розправою, заволодів його сумкою.

За обома фактами слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом Полтавської окружної прокуратури, розпочаті кримінальні провадження.

Олександр Петельський, тимчасовий виконувач обов'язків заступника начальника Полтавського районного управління поліції, повідомив:

– Під час проведення слідчо-оперативних заходів нами було встановлено особи правопорушників. Ними виявились: 22-річний полтавець та 38-річний житель Донецької області. Обидва фігуранти у минулому мали проблеми із законом. За їхнім місцем проживання працівниками Полтавського районного управління поліції проведено санкціонований судом обшук, у ході якого виявлено документи та особисті речі одного із потерпілих. Наразі правопорушникам повідомлено про підозри. Зокрема, полтавцю повідомлено про підозру за грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, а жителю Донеччини – за грабіж та розбій вчинений в умовах воєнного стану. На даний час вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів підозрюваним у вигляді триманням під вартою.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 4 статті 186 (Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) та частиною 4 статті 187  (Розбій, спрямований на заволодіння майном, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.  

У разі визнання вини судом, одному із фігурантів загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років, а іншому – від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.


Автор: Відділ комунікації поліції Полтавщини
16 вересня 2022, 15:02 | Полтава | Кримінал

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.